Les obres de la Diputació d’Alacant en el carrer Tossal estan paralitzades des de fa quasi any. Davant els continus problemes de clavegueram per als veïns, les actuacions que ha tingut que realitzar l’Ajuntament d’Alcoi i les demandes que no han tingut contestació per part de la Diputació, el Govern va decidir la setmana passada exigir públicament una solució urgent i definitiva a la Diputació provincial per als ciutadans d’aquest carrer del barri del Viaducte.

La demanda de la setmana passada no havia tingut cap resposta pel que, a principis de setmana, l’Ajuntament d’Alcoi va decidir , ja en última instància, declarar les obres d’emergència encara que això suposara renunciar a la subvenció per cometre les millores. «Davant la la situació límit dels veïns i els costos que estava suposant per a les arques municipals, des de l’Ajuntament vam decidir declara l’emergència de l’obra encara que això suposés perdre la subvenció. Era una decisió molt complicada però també pensem que era la única possible i responsable, no podíem seguir esperant eternament a la Diputació» explica el regidor d’obres Jordi Martínez.

Una vegada comunicat a Diputació que s’anava a declarar l’obra d’emergència per part de l’administració local, els tècnics provincials s’han traslladat aquest mateix matí a la ciutat i després de valorar l’estat del carrer, la Diputació d’Alacant ha decidit declarar l’obra d’emergència.

Una vegada declara l’emergència, està previst que les obres comencen al llarg de la propera setmana. Amb aquesta declaració, la ciutat no perdrà la subvenció i les obres les realitzarà, tal i com estava previst, la Diputació d’Alacant, reconduint-se la situació.

«No haguérem d’haver arribar mai a aquesta situació, entenem perfectament que les situacions administratives a vegades escompliquen però tot té un límit. Només esperem que es complisca el que ens han dit, les obres comencen quan abans i aquestes done una solució definitiva als problemes del Tossal» conclou Martínez.