L’Ajuntament d’Alcoi, en col·laboració amb l’empresa TUASA, està provant durant aquesta setmana un autobús hibrid per a conèixer la viabilitat d’aquests autobusos en la ciutat. Recordem que la concessionària del servei ha de renovar en els pròxims anys entre 5 i 8 vehicles.

El regidor de Mobilitat, Jordi Martínez, ha indicat que «considerem que seria una molt bona oportunitat per a incorporar aquests autobusos, menys contaminants i que aposten per la sostenibilitat, per això estem realitzant aquests estudis, per quan arribe el moment poder triar que és el mes adequat per a la nostra ciutat, la pròxima setmana farem les proves amb un autobús elèctric i fa poc vam provar un microbús també elèctric».

L’autobús que estan provant consumeix fins a un 30% menys de combustible, permetent estalviar fins a 10.000 litres de dièsel a l’any, un balanç que repercuteix també en les emissions de CO2: ja que emet al medi ambient fins a 26 tones menys de CO2 a l’any que els autobusos urbans comparables amb motorització convencional.

«Aquesta propulsió híbrida moderna no només protegeix el medi ambient i la butxaca, sinó que a més millora la qualitat de vida de la ciutat gràcies a la reducció de les emissions de sorolls i gasos d’escapament en les parades, en conclusió aquest és un transport més rentable, ecològic, econòmic i silenciós », indica Jordi Martínez.