Una vegada finalitzada la matriculació, del total de 367 places escolars en els centres educatius públics, només hi ha 9 vacants. Recordem que l’any passat, es va ampliar aquest tipus de places a 36 a causa de la incorporació de les aules experimentals de 2 anys al CEIP Romeral i CEIP Miguel Hernández. Les places vacants a hores d’ara són 4 al tram de nadons (0 anys), tot i que hi ha famílies interessades que van ser pares ben aviat, 4 places en 1 any i 1 plaça en dos anys.

El balanç de la matriculació d’alumnes de 0 a 2 anys ha estat molt positiu a Alcoi en paraules del regidor d’educació, Alberto Belda: «Els resultats en la matriculació dels centres d’educació infantil de zero a dos anys han estat molt bons. Tenim pràcticament plenes les aules, i només hi ha 9 vacants en tota la ciutat el que demostra que les noves aules de 2 anys han servit per a sumar i donar més alternatives a les famílies».

«Podem estar orgullosos perquè Alcoi té una situació molt privilegiada en l’educació de 0 a 2 anys amb una oferta molt àmplia i d’una qualitat increïble en un tram d’escolarització que no és obligatori. Tant en instal·lacions com en professionals, moltes ciutats voldrien tenir els centres que tenim a Alcoi. Des de la regidoria, seguim invertint tant en manteniment com en personal. La inversió anual en escoles Infantils de titularitat municipal és d’uns 1.600.000 euros» afegeix Belda.

Del total de 367 places disponibles, a hores d’ara hi ha 9 vacants, dades que poden variar en els pròxims dies. Per centres, a les escoles de les 98 places de l’EIMA Jesuset hi ha 1 plaça per a nadons (0 anys). En EIMA Zona nord, les 99 places estan completes; de les 68 places de EIMA Batoi, hi ha 3 vacants en nadons i 1 a dos anys. A l’Escoleta autonòmica d’El Partidor, de les 66 places només hi ha buides 4 a 1 any. Les dues aules experimentals de 2 anys amb 18 places cadascuna al CEIP Romeral i CEIP Miguel Hernández estan completes.