Una vegada acabat el període escolar s’iniciaran definitivament les obres del Pont de Sant Jordi que tindran un tall de trànsit pel mateix durant els mesos de juliol i agost. Es pretén tornar a obrir el mateix a començament de setembre una vegada la ciutat haja tornat a la situació habitual.
Les obres consistiran en l’eliminació dels ampits, també es faran les voreres més amples i accessibles, es passarà a tindre dos carrils i es tornarà a asfaltar, després de llevar l’asfalt que hi ha a l’actualitat. El pressupost per l’actuació és de 280.000 euros.

El regidor d’Obres, Jordi Martínez ha indicat que «sabem que totes les obres generen unes molèsties que hem tractat de minimitzar creant rutes alternatives i fent les obres durant aquest període que és quan menys trànsit té».

«Estem treballant per canviar Alcoi, aquesta obra millorarà la nostra ciutat», ha explicat, Jordi Martínez.

Per tal de donar alternativa als vehicles, s’habilitaran els següents itineraris alternatius a l’actual del Pont. Per a les persones que accedisquen al Pont es podrà girar a l’esquerra el carrer Doctor Sempere fins al carrer Poeta Joan Valls que baixa al riu. Una vegada al riu hi hauran dos possibilitats senyalitzades. La primera serà d’accés a la zona de Jutjats i plaça d’Espanya fent un gir a l’esquerra del carrer i pel llit del riu anar al pont de Alcassares i pujar fins al jutjat i pel carrer Sant Blai eixir a Sant Tomàs. La segona opció des del riu serà l’accés a la zona de Correus fent un gir des de Poeta Joan Valls a la dreta passant pel davant de l’Explora i anar fins al pont del Barranc de Na Lloba i des d’ací pujar per eixe carrer fins a la Plaça Emilio Sala, la placeta de Correus.

Cal recordar també que en aquest període estarà obert al trànsit en sentit ascendent a la Zona Alta la Placeta de Ferrandis i Carbonell i per tant es podrà accedir també a la Zona Alta des de la zona del Parterre.

S’habilitarà també el carrer Colón perquè els vehicles de la zona de Santa Rosa puguen accedir al riu i des d’aquest punt anar al centre.
La fórmula per arribar al centre de la ciutat des de la zona nord més recomanable serà la de l’ús del pont Francisco Aura.

Tots els encreuaments complicats estaran regulats per Policia Local i tots aquests canvis estaran degudament senyalitzats perquè els conductors locals com els vehicles que venen d’altres poblacions tinguen les indicacions pertinents per accedir al centre de la ciutat.

Aquests canvis s’han explicat hui en una reunió als veïns i les associacions comercials.