La Junta de Govern Local ha aprovat la licitació del projecte d’instal·lació del sistema de vigilància i de captura de matrícula a tots els polígons industrials d’Alcoi. Aquest projecte que havia sigut molt demandat per part dels empresaris permetrà incrementar la seguretat als nostres polígons amb un sistema que permet vigilar les entrades i eixides als polígons industrials a més d’incloure un sistema de captura de matrícules per si es produeix qualsevol incident poder conéixer els possibles causants.

El projecte suposarà la creació d’una xarxa de vigilància i captura de matrícules mitjançant càmeres als polígons industrials, així com l’equipament de control, gravació, gestió i visualització des de la sala de control situada a la seu de la Policia Local. S’instal·laran 31 càmeres de vigilància i 10 de captura de matrícules repartides entre els 21 punts de control que s’instal·laran als polígons Castellar, Cotes Baixes, Cotes Altes, La Beniata i Santiago Payá. El preu de licitació és de 171.989,65 euros.

Amb aquest projecte l’Ajuntament d’Alcoi ja ha licitat hui en dia els projectes d’eficiència energètica als polígons (canvi de lluminàries i producció d’energia fotovoltaica), així com el desdoblament del vial d’accés al polígon Santiago Payá i Sant Benet per uns imports totals d’1.186.603 euros vora un 40% dels projectes.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés ha volgut recordar que «cal destacar el gran treball realitzat per la plataforma per la reindustrialització que juntament amb els ajuntaments d’Ibi, Ontinyent i d’Alcoi, hem treballat per aconseguir el projecte de millora de polígons més important de les últimes dècades, projecte que vam iniciar a les nostres comarques i que s’ha estés a la resta de comarques de la Comunitat Valenciana gràcies a la política del Govern Valencià que torna a estar al costat del nostre teixit empresarial després de dècades d’oblit».

L’Ajuntament ha d’executar abans de final d’any la millora dels Polígons industrials d’Alcoi per un import de 3,2 milions d’euros dels quals 2.076.124 euros els aporta l’IVACE i 1.122.243 euros, el mateix ajuntament d’Alcoi.

Francés ha indicat que: «El pla dels polígons estava molt treballat abans que arribara la subvenció de la Generalitat, per tant, hem pogut començar les obres ràpidament i fer les millores per a tenir zones industrials adequades al segle XXI».

La inversió serà de 973.636 euros al Santiago Payá; 112.452 euros per a la zona del Castellar; Cotes Altes comptarà amb 243.054 euros; Beniata 770.518 euros i Cotes Baixes amb1.097.496 euros.