Demà divendres, està previst que la Junta de Govern aprove l’expedient de contractació, per adjudicar el lloguer i instal·lació de l’enllumenat ornamental amb motiu de les festes de Nadal de 2018, excepte Sant Nicolau i Sant Llorenç, que tindran un disseny propi adaptat al Nadal Alcoià.

Aquest any, hi haurà 209 motius llogats, als que hi haurà que sumar els 29 de la nova enramada, que aniran 18 al carrer Sant Nicolau i 11 a Sant Llorenç. Per barris, el prec destaca que el Centre i Zona Alta tindran 67 motius, l’Eixample; 50, Santa Rosa; 34, Zona Nord; 43, Batoi; 9 i el Viaducte; 6. En total 238 motius.

El regidor de Festes, Raül Llopis, destaca també que «el disseny de la nova «enramà» de Nadal, amb un cost de 50.000 euros, està ja ultimant-se i la podrem presentar a les pròximes setmanes. Per primera vegada en la nostra història, Alcoi tindrà en 2017 una «enramà» nadalenca pròpia en Sant Nicolau i Sant Llorenç, amb la intenció d’anar ampliant a altres carrers els pròxims anys».

El Plec de Condicions estableix que el pressupost dels motius nadalencs llogats és de 66.792 euros, iva inclòs. Amb aquest import, l’empresa adjudicatària haurà d’instal·lar la il·luminació nadalenca de la pròpia empresa i la nova que va a adquirir l’Ajuntament en propietat. El termini per a que estiguen instal·lades totes les llums de Nadal està marcat per a l’1 de desembre.

El plec determina que un dels punts a valorar és l’estètica i qualitat dels elements ornamentals que vindran definits pel disseny previst per a cada un dels carrers i la qualitat dels materials emprats en la construcció d’aquests, valorant especialment els motius que emulen el Nadal, les noves tecnologies i als dissenys que tendeixen en aquest àmbit, com ara les figures 3D, així com motius que siguen acords al disseny de l’enramada municipal. En la proposta s’ha d’adjuntar uns esbossos, fotografies i plànols dels dissenys previstos per a cada un dels carrers, que un cop adjudicada la contractació no podrà variar excepte autorització expressa per l’Ajuntament.

Cal recordar que al plenari de desembre de 2016, el Govern va presentar un disseny de llums de nadal úniques per a Alcoi. La idea estava basada en el motiu modernista del balcó de la Casa del Pavo, amb el segell d’Alcoi, Ciutat del Nadal com a principal focus d’atenció, amb tecnologia led i estructura lleugera. En les properes setmanes, el Govern té previst presentar físicament la nova «enramà» del Nadal Alcoià.