El Ple del Consell ha aprovat convenis de col·laboració entre la Generalitat, a través de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, i uns quants ajuntaments i entitats per al manteniment i realització d’activitats en Aules de la Tercera Edat. L’aportació econòmica de la Conselleria per a aquests convenis ascendeix a 109.560 euros dels quals l’Ajuntament d’Alcoi rebrà 11.078 euros; el d’Elda 10.106 euros; el de Dénia 9.717 euros; el de Castelló, 8.394 euros. La resta serà per a diverses associacions.

Recordem que el mes que ve començarà un nou curs a les aules de la Tercera Edat, organitzades per la Regidoria de Polítiques Socials de l’Ajuntament d’Alcoi. L’any passat van tindre més de 800 inscripcions repartides en 11 activitats diferents, demostrant la bona salut d’una proposta destinada als més majors de la ciutat, una població activa i participativa.

La regidora de Polítiques Socials, Aroa Mira, indica: «Cal destacar que any rere any van augmentant el nombre d’inscrits, el que demostra l’alt grau de satisfacció de les persones que participen en aquests cursos, per a nosaltres i per al Govern de la Generalitat de Ximo Puig és molt important que els nostres majors puguen gaudir d’un temps d’oci de qualitat».

En total hi haurà 11 activitats diferents com Informàtica en dos nivells (inicial i mig), Manualitats, Balls de Saló, Dibuix i Pintura, Noves Tecnologies, Història d’Alcoi, Gimnàstica i Ioga, i podran formar part de dues corals. Tot açò de forma gratuïta.

El suport de la Generalitat a les Aules de la Tercera Edat pretén, d’una banda, utilitzar els mitjans de dinamització i d’acció sociocultural per a afavorir la integració social, l’associacionisme i l’aprofitament del temps lliure, i, d’una altra, facilitar l’accés de la ciutadania als béns de la cultura, en les seues diferents manifestacions.

Les Aules de la Tercera Edat tenen com a objectiu la formació integral de les persones majors. Són llocs de trobada, de diàleg i de participació, on les persones majors organitzen el seu temps lliure a través d’activitats culturals, amplien i enriqueixen les seues relacions interpersonals i participen en l’animació, gestió i promoció de la seua cultura.