Per tal de seguir reduint l’atur juvenil, des de l’Ajuntament d’Alcoi s’ha posat en marxa un programa d’activitats per a la millora de l’ocupabilitat entre els joves de 18 i 30 anys. Dels 11 tallers dels quals consta la programació, 4 es duran a terme durant la segona meitat del mes de setembre. El primer d’ells, anomenat «Guanya seguretat i supera les teues dificultats per a trobar treball», es realitzarà entre el 13 i el 14 de setembre. A partir d’aquest dia, i fins a finalitzar el mes, els interessats podran inscriure’s a altres tres tallers, els quals tractaran diverses temàtiques com la creació d’una marca personal o la cerca de treball a les xarxes socials.

Totes les activitats es duran a terme al CCJ (antic col•legi de Cervantes) amb una duració variable de com a mínim tres hores per cada taller. Pel que fa a la metodologia, aquesta serà activa i participativa, combinant l’explicació teòrica amb pràctiques individuals i dinàmiques grupals.

En octubre s’iniciarà paral•lelament un altre curs, en aquest cas enfocat a la ciberseguretat; un àmbit de gran rellevància en el mercat laboral. Aquesta activitat està dirigida a joves d’entre 18 i 35 anys, nascuda a partir de la col•laboració entre l’Ajuntament d’Alcoi i la Fundación Telefónica.

Fent balanç de les xifres d’atur, el Secretari Autonòmic d’Ocupació de la Generalitat, Enric Nomdedéu, asegurava fa pocs mesos que des de l’inici de l’actual legislatura en Alcoi, s’havia reduït la desocupació entre els joves en un 24%. Una realitat, que segons l’Ajuntament, va deixar en juliol un volum d’aturats menors de 25 anys del 5,5%, percentatge sensiblement inferior a la mitjana de la Comunitat Valenciana, la qual es troba en el 7%.

L’índex d’atur a la ciutat també s’ha vist afavorit amb iniciatives recents com ‘Avalem Joves’ que tant amb el programa EMCUJU (joves qualificats) com EMPUJU (joves no qualificats) ha propiciat la incorporació al món laboral de 152 joves; tots amb contractes d’entre 7 i 12 mesos gràcies a la subvenció de 2.445.898 euros a càrrec del SERVEF. Recordem que Alcoi fou la segona ciutat amb major injecció econòmica en el marc d’aquest programa.

Maria Baca

Maria Baca

Cartell