Demà passarà per la Junta de Govern la llicència d’obres de les obres del CADA. La Fundació CAM ha sol·licitat el permís, que serà aprovat previsiblement demà. L’objectiu de la llicència és començar a cometre totes les obres de reforma que queden pendent en l’emblemàtic edifici alcoià del «Monte de Piedad» construït per Vicent Pascual en 1909, i que es va obrir com a Centre d’Art d’Alcoi (CADA) en desembre de 2010 per a tancar nou mesos després.

Cal recordar que el Govern de la Generalitat , a través de la visita personal del President Ximo Puig, ja va demostrar el seu compromís amb la reobertura del Centre d’Art d’Alcoi (CADA), un projecte on estarien conjuntament la Fundació CAM, la Generalitat Valenciana a través de l’IVAM i l’Ajuntament d’Alcoi.

Aquest nou pas marca el camí per a l’esperada reobertura d’un centre considerat emblemàtic per a la cultura alcoiana i la seua projecció fora de la ciutat. El compromís de la Generalitat suposava que en el CADA estiguera la primera subseu de l’IVAM, el conegut museu d’art modern, de tota la Comunitat Valenciana. Una important seu, ja que l’IVAM té projecció internacional, per la que pugnaven diferents ciutats i capitals de província de tot el territori valencià.

«La intenció per part de la Fundació CAM d’iniciar les obres d’adequació del CADA és una gran notícia per aquesta ciutat. Com hem dit més d’una vegada creiem que aquest projecte és fonamental per a la capitalitat cultural d’Alcoi i l’Ajuntament està treballant col·laborant i participant en tota allò que està al seu abast no només per aconseguir reobrir un Centre que no s’hauria d’haver tancat mai sinó per a apostar per la seua programació, difusió i importància en tota la Comunitat Valenciana» explica Raül Llopis, regidor de cultura.

Cal recordar que l’edifici té una superfície de més de 4000m2 en tres plantes, va començar la seua adequació l’any 2009, inaugurat pel President de la Generalitat, Francisco Camps, i el president de la CAM, Modesto Crepo en desembre del 2010 i finançat per la Conselleria amb 3,5 milions d’euros i la CAM, amb 6 milions d’euros. En aquells moments, l’Ajuntament d’Alcoi no va participar de la gestió del mateix que va ser de Caja Mediterráneo i el Consorci de Museus de la Generalitat tancant nou mesos després de la seua inauguració.

Visita de Ximo Puig al CADA