Les obres als túnels de la Via Verda ja han començat. L’Ajuntament d’Alcoi està reposant el cablejat que havia sigut objecte de robatori en diferents ocasions i ha millorat el sistema per l’enllumenat que passarà a ser per sensors. El projecte ha sigut adjudicat a l’empresa SICE i formava part dels pressupostos participatius d’enguany.

La reposició del cable i la col•locació de sistema de presència per a encendre las llums dels túnels de la via verda tornarà a il•luminar una de les zones més utilitzades pels alcoians en l’entorn natural de la ciutat. El canvi de llum per sensors de 360 graus intentarà evitar que es destrossen els polsadors com ha ocorregut anteriorment, també es col•locaran pantalles de led estanques i antivandàliques. D’altra banda, el cable portarà un sistema especial per evitar els robatoris que ja està funcionat en altres zones de la ciutat. La via verda és, sens dubte, una zona amb un ús molt intensiu per a gent de totes les edats.

Amb aquest projecte són ja tres les iniciatives aprovades per votació als pressupostos 2017 que s’han portat a bon fi: l’Hort al col•legi Romeral, Riverfit i la via verda.