La sentència del Jutge del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 d’Alcoi ha determinat que l’empresa asseguradora haurà de pagar a l’ajuntament 220.472,90 euros, més els interessos i les costes del procediment, de la demanda del Consistori per la caiguda del mur del carrer Calderón que va succeir el 17 de gener de 2012, en tractar-se d’un sinistre cobert per la pòlissa.

«És una sentència molt esperada, no solament perquè els diners sempre ve bé, sinó perquè ve a fer justícia després d’una època molt complicada en la part econòmica que vam patir en l’anterior legislatura i en la qual no vam tenir de cara ni tan sols al segur», ha explicat la regidora de Règim Jurídic, Lorena Zamorano.

L’Ajuntament es va veure obligat a interposar una demanda en el jutjat sol•licitant a l’empresa asseguradora que pagara el corresponent per la caiguda del mur del carrer Calderón. L’empresa es negava al•legant que era un mur de contenció i segons asseguraven en el contracte s’especificava que aquest tipus de murs no estaven inclosos.

Segons ha informat l’Ajuntament, durant la vista dos perits van aportar informes que indicaven que no es tractava de murs de contenció, sinó de maçoneria i que a causa de la seua caiguda, la solució havia sigut construir un mur de contenció. Per la seua banda, l’informe del perit de l’empresa, assegurava que es tractava d’un mur de contenció.

Després d’analitzar els informes i el programa d’assegurances de l’Ajuntament, el Jutge ha determinat que en aquest document, no diferencia entre murs de maçoneria o de càrrega, i que per tant l’empresa ha de pagar el que reclama l’ajuntament.

Cal recordar que quan es va produir a causa de les pluges la caiguda del mur del carrer Calderón en 2012, la situació econòmica era complicada pel que el carrer va romandre tallat al tràfic enfront de la impossibilitat d’escometre la seua reparació. Malgrat que el Consistori va intentar que el segur assumira el cost, aquest va negar la seua responsabilitat el que va donar lloc a la reclamació judicial, ara els tribunals han dictat sentència donant la raó al consistori pel que podrà disposar de la quantitat que va haver d’avançar durant la reparació. La sentència no és ferma pel que l’empresa té 20 dies per a poder presentar una apel•lació.