En la reunió que ha tingut lloc hui a l’Ajuntament d’Alcoi, els diferents grups polítics han consensuat definitivament el reglament del nou Consell de Cultura i la Corporació s’ha fixat un full de ruta que pretén constituir aquest important òrgan abans que acabe l’any.

El calendari acordat, en la reunió d’aquest matí en l’Ajuntament, de tots els grups polítics que tenen representació municipal indica que, a partir de demà, s’enviarà el reglament a totes les entitats perquè puguen fer les seues aportacions fins a finals del mes d’octubre. S’espera tancar el text definitiu en novembre i constituir el Consell de Cultura encara en 2017.

Raül Llopis, regidor delegat de l’àrea, explica: «Quan es treballa en conjunt i de manera sensata no és tan difícil posar-se d’acord. Ens alegrem que tots els partits apostem per un consell que donarà veu i més capacitat de decisió a les entitats culturals com ja ocorre en altres àrees de la ciutat amb el Consell Social, el CES o el Centre d’esports».

«Alcoi està cridada a convertir-se en la capital cultural tant de la província d’Alacant com del territori valencià, amb l’impuls que ens donarà l’obertura de la subseu de l’IVAM, per això necessitem instruments i òrgans ambiciosos capaços de consensuar, impulsar i continuar engrandint la capacitat cultural, i amb ella també la dinamització econòmica que les indústries culturals suposen per a Alcoi» conclou Llopis.