Les obres per adequar la seu de la Asociación para la Integración del Niño (AIN), en el Camí 40, en les que ha col·laborat l’Ajuntament d’Alcoi, ja estan finalitzades. El local està preparat per a ser homologat com a Centre de Dia, a falta de l’acreditació de Conselleria. S’espera que el nou recurs especialitzat puga obrir les seues portes a principis d’any.

L’alcalde, Toni Francés, i la regidora de Polítiques Socials, Aroa Mira, han visitat la seu d’AIN situada en el número 40 de El Camí per a poder veure en primera persona les obres de millora d’aquest local que pretén convertir-se en Centre de Dia. La instal·lació de 300 m² han sigut adequades per atendre fins a uns 50 usuaris.

Francés destaca la importància dels projectes que afecten les persones amb diversitat funcional: «Cal destacar la tasca tan important que AIN desenvolupa a la nostra ciutat i la seua feina incansable per aconseguir un centre de dia a Alcoi. Per la nostra part, no podíem més que invertit el necessari per a tindre un nou recurs destinat a aquells sectors més fràgils de la societat. Un centre summament important per a moltes famílies alcoianes que gràcies a AIN està a punt de convertir-se en realitat. Parlem d’una infraestructura molt demandada des de feia temps i també molt necessària. Sens dubte, l’adequació d’AIN és una molt bona notícia, esperem d’ací poc poder veure el centre de dia en funcionament i a tots eixos usuaris i familiars atesos com es mereixen».

L’alcalde afegeix que, conjuntament a les polítiques per dinamitzar econòmicament la ciutat, els Serveis Socials ha sigut una de les àrees prioritàries per l’actual Govern des del 2011: «Des que estem al Govern hem apostat per les polítiques socials i per ajudar a les persones augmentant en més d’un 200% els diners destinats a ajudes, creant nous programes com Entendre al bebé o els itineraris formatius per a gent en risc d’exclusió social, i invertint en infraestructures tan necessàries com aquesta. Aquesta setmana, per exemple, sortia una notícia positiva, la nostra comarca és la que menys índex de pobresa té de tota la província, malgrat això, encara queda per fer, i persones a les quals ajudar, per això seguim treballant».

Moment de la visita