El CEIP El Romeral és el primer centre educatiu en acollir els tallers formatius organitzats per l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor, els quals pretenen educar als més menuts dins de la cultura del consum responsable. En l’actualitat s’està definint el calendari de tallers que es durà a terme durant el curs, no obstant això, des de l’OMIC avancen que ja han rebut sol·licituds per tal realitzar al voltant de 15 tallers en diferents col·legis de la ciutat. Aquestes activitats formatives s’emmarquen dins de la campanya d’educació per al consum, i presenten un programa adaptable als diferents cursos de primària.

Els alumnes del primer curs de primària d’El Romeral són els capdavanters en participar en aquests dinàmics taller, els quals tindran la seua segona i última sessió la setmana vinent. En la jornada inicial van poder conèixer allò que significa ‘OMIC’ a més de participar en una dinàmica grupal. La sessió finalitzà amb una pluja d’idees i amb l’encàrrec d’emplenar una fitxa on fer constar els jocs tradicionals amb què jugaven els seus pares o avis.

En la segona sessió participaran en una pluja d’idees sobre els conceptes tractats en la primera jornada, seguida de l’exposició individual de la fitxa que hauran emplenat a casa. Aquestes fitxes seran enquadernades i tornades al col·legi on romandran com arxiu de jocs tradicionals per a la classe. Seguidament, per tal de posar en pràctica la imaginació, els petits participants fabricaran la seua pròpia joguina, concretament un got per encistellar.

La regidora de Consum, María Baca, destaca «la importància de reflexionar al voltant de les pràctiques consumistes, incidint sobretot en la població més jove». A més, recorda que «la gestió de les reclamacions és solament una de les funcions que realitza l’OMIC, a la qual s’ha de sumar la tasca educativa i preventiva que es porta a terme per fomentar un consum responsable».