Demà tindrà lloc la Romeria a la Font Roja, els actes començaran a les 6.00 h amb la Despertà, mitja hora després serà el rés de l’Àngelus i a les 6.45 es traslladarà a la Verge des de Santa Maria a Sant Mauro i Sant Francesc, per iniciar la Romeria, que està previst que a les 8 arribarà al Poliesportiu.

El regidor de Festes, Raül Llopis, ha volgut «convidar a tota la ciutadania a participar en aquest acte en unes jornades de germanor i sana harmonia en aquest any que es commemora el 50é aniversari de la Proclamació com a alcaldessa perpètua d’Alcoi de la Verge dels Lliris. A més, demanem als participants que col·laboren en la neteja i el manteniment del paratge i també en les indicacions que els facen els organitzadors i col·laboradors».

Des de les regidories de Festes i Seguretat han realitzat una sèrie de recomanacions, cal destacar recordar que després de les nombroses queixes de la gent que realitzava la Romeria caminant, enguany tampoc es podrà fer la Romeria en bici. El pas a les bicicletes s’obrirà a partir de les 18.00 h quan s’obrirà el trànsit.

La circulació per la CV797 estarà restringida des de les 5 a les 18 hores aproximadament, fins i tot als ciclomotors, motocicletes i bicicletes. Només es permet sota concessió d’autorització a vehicles participants en el romiatge i veïns.
Un altre tema, i en referència als camions, furgonetes, etc., que vagen a participar en la romeria, cal tenir en compte que, durant el trajecte de pujada, es pot permetre certes toleràncies pel que fa a la configuració de carrosses (per exemple, persones a la caixa del camió, etc.), però després en la baixada del santuari, han de complir les normes de trànsit.

Per a la gent que vaja a fer la romeria a peu, cal recordar que s’he de portar el calçat adequat, el trajecte són prop de 8 km i un temps aproximat de dues hores. El tram de carretera estarà tallat al trànsit a excepció de vehicles de l’organització, emergències i autobusos, intenteu circular per la dreta, com a excepció a la norma.

Es recorda també que està prohibit l’ús del foc en tot el parc natural i que no s’han de deixar
escombraries ni altres deixalles. Cal respectar les indicacions del personal del Parc.

El Departament de Protecció Civil junt amb la Regidoria de Seguretat ha considerat la utilització de les xarxes socials per al comunicat d’avisos o informació complementària, utilitzant per a l’ocasió les següents aplicacions:
El Blog amb informació exclusiva de l’esdeveniment: http://romeriafontrojaalcoi.blogspot.com.es/
El compte de Twitter @EPCivil_Alcoy amb el hastag #RomeriaFontRoja2017, per a informació puntual i avisos.
El compte de Facebook Departament d’Emergències i Protecció Civil, igual que el Twitter però ampliada i fotos.

SERVEI D’AUTOBUSOS:

Pujades a la Font Roja: Des de les 7 h fins a les 18 h des del carrer Sant Tomàs. Davant del Poliesportiu Francisco Laporta de 7 a 13 hores. Preu 2 euros. Servei gratuït per a nens menors de 4 anys i jubilats, prèvia presentació del carnet de jubilat.
Baixades a Alcoi: L’últim servei es realitzarà a les 18.30 hores des de la Font Roja. Servei gratuït.
Hi haurà servei d’autobusos adaptat per a persones amb mobilitat reduïda, al Poliesportiu de 7 a 13 hores.
En l’itinerari del santuari a la ciutat, l’usuari de l’autobús podrà de forma opcional sol·licitar les parades de; Poliesportiu Francisco Laporta, Els Alçamora (Passeig de Cervantes), Alameda i Sant Tomàs.
No hi haurà transbordament a cap línia.