El dijous 21 a les 19.30 h tindrà lloc al Centre Ovidi Montllor una xerrada animalista sobre la gestió ètica dels coloms per informar a la ciutadania sobre les diferents alternatives i debatre sobre el tema. A més se celebrarà l’assemblea oberta en la qual es debatran els assumptes del proper Plenari Municipal.

L’increment de les poblacions de coloms urbans pot provocar diversos inconvenients com problemes de salut per ser els coloms vectors de malalties i problemes de brutícia per acumulació dels seus excrements.

Per a Guanyar Alcoi els diferents mètodes de control deuen ser «selectius, sostenibles i ètics», considerant que «els actuals mètodes de captures i sacrificis resulten cruels i angoixants per a l’animal a banda de ferir la sensibilitat de la ciutadania».

Des de la coalició consideren que a hores d’ara existeixen alternatives «més ètiques» per mantenir la població de coloms estable i sana «com el pinso anticonceptiu – nicarbazina -, la instal·lació de colomars ecològics per al control de la població de coloms urbans o d’altres mètodes de dissuasió complementaris», argumenten. Insisteixen en que «Alcoi ha de donar exemple com a ciutat amiga dels animals, i seguir l’exemple de ciutats capdavanteres com València (amb colomars ecològics i pinso anticonceptiu) o Barcelona (aplicació del pinso anticonceptiu)».

Des de Guanyar Alcoi, tal com diu el coportaveu de la plataforma Pablo González, «apostem perquè es solucionen els problemes amb els coloms però creiem que es pot evitar el seu maltractament gratuït amb el vistiplau de l’Ajuntament. Per tot açò presentarem al proper Plenari Municipal un prec perquè s’evite la captura i el sacrifici de coloms a Alcoi i que el Consell de Medi Ambient consensue la millor forma de gestionar èticament la població de coloms urbans. Per tal de tractar aquest assumpte junt amb la ciutadania hem organitzat tambéuna xarrada animalista centrada en la gestió ètica dels coloms.»

En la mateixa participaran Marisol Moreno, regidora a Alacant de Joventut i Protecció animal per Guanyar Alacant i Pilar González Martínez membre del Consell autonòmic de Podem País Valencià, com a secretaria de Societat civil i relació amb moviment popular i de l’àrea de Protecció animal. Amb elles s0informarà de les diferents alternatives i es debatrà sobre les millors opcions per gestionar èticament els coloms.

Aquesta xerrada tindrà lloc el dijous 21 setembre a les 19.30 hores al Centre Cultural Ovidi Montllor al carrer Vistabella 8 d’Alcoi.

L’acte servirà també com a assemblea oberta per debatre sobre el proper Plenari Municipal i recollir noves propostes.

Cartell