L’Ajuntament d’Alcoi ha rebut una generosa donació per part de l’escriptora Isabel-Clara Simó, Medalla d’Or i filla predilecta de la ciutat. Els materials que s’han entregat es troben actualment en procés de catalogació, amb l’objectiu de poder fer un inventari d’aquests. Quant a les publicacions impreses que formen part del donatiu, aquestes es troben temporalment a les instal•lacions de la Universitat d’Alacant, fins que l’Ajuntament trobe un espai adequat per a dipositar-les. S’espera que pròximament l’escriptora faça presència en la seua ciutat natal per tal d’oficialitzar la donació.

«Agraïm la donació d’Isabel-Clara Simó que ajudarà a enriquir el patrimoni bibliogràfic i cultural de la nostra ciutat. Una vegada més, una de les personalitats culturals més importants d’Alcoi ha mostrat l’amor que té cap a la seua ciutat», ha destacat l’alcalde, Toni Francés.

El material que s’ha entregat és fruit de l’elecció personal de l’autora; d’entre els mils de revistes, cal dir que moltes d’elles estan conservades des dels anys 50. Destaquen les següents: Primer Plano, Gaceta Ilustrada (1956-X), Espill, Revista de Catalunya, París Match, El Temps, Blanco y Negro, Nuevo Mundo, La Actualidad, Triunfo, Europa, Fotogramas, El Nuevo Correo, Revista, Lletres Valencianes, Tele-Guía, Monóxido 16/Cambio 16, Sapiens, Almanaque, Posible, Cuadernos para el Diálogo, Ajoblanco, Opinión, Poder y Libertad, Vindicación (feminista). El volum aproximat que ocupen aquestes publicacions, tenint en compte les mesures de les prestatgeries on es trobaven, és d’uns 40m2.

Quant a les obres d’art, trobem entre 100 i 150 peces originals i, sobretot, obra gràfica d’artistes com: Sento Masià, Ràfols-Casamada, Perejaume, Joan Brossa, Ferran Soriano, Vallés, Sunyer, Salvador Dalí, Anna Maria Dalí, Joan Peris, Alicia Viñas, Sunyer, Tàpies, Joan Pons, Ferré, Paul Klee, Corneille, Cuixart, Terrats, Alberti, Joan Miró, Carme Anglès, Evarist Valls, Puig Manera, Grau Garriga i Antoni Miró, entre altres. En exposició, aquestes obres podrien ocupar més de 100m2.

Entre els premis destaquen entre altres la Creu de Sant Jordi o el reconeixement de la ciutat d’Alcoi com a filla predilecta. Caldria afegir a més una escultura d’alumini de Ferran Soriano de 2,20 metres d’alt, i dos mobles amb els clixés de la revista Canigó.