Els primers dies les activitats organitzades dins de la I Setmana Modernista d’Alcoi estan tenint una gran participació, de moment quasi 1.200 persones. Les previsions indiquen que hi haurà una gran afluència durant el cap de setmana i des de l’ajuntament es convida a la ciutadania a participar caracteritzats de l’època.

Durant aquests dies, un total de 209 nou adults i 390 estudiants estan participant en les rutes guiades pel modernisme alcoià, a més el dissabte hi haurà dues rutes més, una per a 55 persones i una altra especial, coincidint amb el Dia Internacional de les Persones Sordes, hi haurà una ruta amb llengua de signes per a 65 persones. L’aforament per a la Ruta Tematitzada per al diumenge al cementeri també s’ha completat amb 56 inscrits.

A més les xerrades i els tallers estan resultant un èxit, dilluns més de 150 persones van omplir el saló llarg del Círculo Industrial per assistir a la xerrada sobre indumentària de Joel García. A més, un nombrós públic va estar a les inauguracions de les exposicions de Mutua Levante i la Capella de l’Antic Asil. També cal destacar que 136 adults i 15 escolars que estaven inscrits als tallers de tocats i barrets, i al de cabuts, als que van anar inclús més participants.

Les xerrades sobre història també han tingut públic, més de 50 persones cada dia al Centre Cultural Mario Silvestre.
Hui seguiran les activitats amb una conferència i taller sobre la tipologia de paviments empleats en les construccions modernistes amb «El Mosaic de Nolla» i el paviment hidràulic. A les 18.30 hores en l’Explora.

El cap de setmana concentrarà les activitats més lúdiques i la Fira del Modernisme, diferents associacions i persones de municipis com Cartagena i Carcaixent han confirmat la seua assistència, «convidem a tota la ciutadania a participar amb roba de l’època, hi ha moltes activitats per a tots els públics, tenim una oportunitat única per conéixer el nostre patrimoni gaudir d’ell», explica la regidora de Turisme i Patrimoni, Lorena Zamorano.

Pel que fa a la Fira Modernista de la Glorieta hi haurà estands de promoció de destí modernista, amb representació dels ajuntaments d’Alcoi, Villena, Carcaixent, Sueca i Terrassa. També estaran presents diferents empreses com MUBOMA, Belle Epoque, Tot Turbans, Artesanía Abad y Segura i Galeria Vintage. Un espai de la fira estarà dedicat a empreses que ja estaven en funcionament en l’època modernista, en aquest cas seran Aceitunas Serpis, Licores Sinc i Mahou. Finalment, destacar la presència de l’Associació «Amas de Casa Lucentum» d’Alcoi, que faran productes típics de l’època com pastissets.
Finalment, recordar que aquesta nit comença la ruta del Vermut, en la que participen 15 establiments del centre de la ciutat. Es podrà degustar aquesta beguda típica de principis de segle, que ha perdurat fins als nostres dies i una tapa per 4 euros.