L’Ajuntament d’Alcoi va aprovar divendres de matí 4 iniciatives per millorar els polígons d’Alcoi dins d’un pla global conjunt entre la Generalitat i l’Ajuntament amb un inversió total de més de 3 milions d’euros. Les obres per a tenir àrees industrials del segle XXI afecten a tots els polígons i milloraran diferents aspectes de manteniment, seguretat, sostenibilitat. Els 4 projectes aprovats són les zones verdes al polígon de Cotes Baixes, el paviment i voreres del carrers B i G d’aquest polígon; el cunetó del Santiago Payá i el carril bici i itinerari biosaludable del polígon de la Beniata.

Els tres projectes se situen en diferents zones de la ciutat. El primer, amb un import de licitació de 476.704 euros és per a les zones verdes situades al polígon Cotes Baixes, cal remarcar que aquest espai era un antic abocador i gràcies a aquesta actuació es recuperarà una zona degradada. El segon es tracta de la millora del paviment i les voreres del carrers B i G de Cotes Baixes, per un preu de licitació de sortida 194.989 euros, el cunetó del Santiago Payá amb 216.243 euros i els carril bici i itinerari biosaludable de la Beniata per 341.844 euros més.

L’enquesta de l’Institut Nacional d’Estadística, INE, situa a Alcoy com la segon àrea amb més pes de la indústria de tota Espanya només per darrere d’Avilés. L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés ha volgut recordar que «cal ressaltar el gran treball realitzat per la plataforma per la reindustrialització que juntament amb els ajuntaments d’Ibi, Ontinyent i d’Alcoi, hem treballat per aconseguir el projecte de millora de polígons més important de les últimes dècades, projecte que vam iniciar a les nostres comarques i que s’ha estès a la resta de comarques de la Comunitat Valenciana gràcies a la política del Govern Valencià que torna a estar al costat del nostre teixit empresarial després de dècades d’oblit. Cal destacar que som la ciutat valenciana que més inversió té en aquest pla de tota la Comunitat per a millorar els polígons».

L’Ajuntament ha d’executar abans de final d’any la millora dels Polígons industrials d’Alcoi per un import de 3,2 milions d’euros dels quals 2.076.124 euros els aporta l’IVACE i 1.122.243 euros, el mateix Ajuntament d’Alcoi.