L’Oficina Pangea d’Alcoi, coneguda antigament com AMICS, ha incorporat un nou servei per atendre a persones migrades, que ha permès assistir a 91 usuaris des que es posara en funcionament el passat mes de juliol. Aquest servei va ser una proposta del grup municipal de Guanyar Alcoi als pressupostos del 2017, acceptada i portada endavant pel Govern Municipal, ha comptat amb una dotació pressupostària de 2.800 euros. En total, en aquests primers mesos de funcionament, s’han dut a terme 50 accions relacionades amb serveis d’interpretació en àrab, les quals comptaren amb la col•laboració de l’Hospital Verge dels Lliris, la Comissaria de Policia Nacional d’Alcoi i els Serveis Socials Municipals.

Gràcies als serveis d’interpretació s’han pogut gestionar casos de violència familiar o d’assistència sanitària a domicili, així com diferents tràmits relacionats amb assessorament jurídic i administratiu. Entre aquests últims cal destacar els vinculats amb l’obtenció de permisos de residència, o amb la tramitació d’expedients d’estrangeria. Aquesta assistència també s’ha prestat de manera telefònica, ajudant alguns usuaris a trobar habitatge o informant-los respecte a l’inici de tallers d’immersió lingüística.
La regidora de Polítiques Socials, Aroa Mira, confia que el servei d’interpretació «puga consolidar-se a la ciutat d’Alcoi durant molts anys més, un objectiu pel qual treballarem des de la regidoria». Per altra banda, a la memòria presentada per aquest organisme es destaca la importància d’implementar el servei de traducció en l’àmbit sanitari, ja que «un incorrecte seguiment de les pautes mèdiques pot ocasionar greus problemes de salut».