El regidor de Cultura i Política Lingüística, Raül Llopis, ha anunciat que Jésica Sempere Salas serà la presentadora de la segona Gala dels Premis 9 d’Octubre. És Llicenciada en Comunicació Audiovisual i a més, té un Màster universitari en Moda, Gestió del Disseny i Operacions.

Llopis ha volgut destacar que «per segona ocasió celebrarem aquesta gala i després que la primera la presentara, Amàlia Garrigós, hem triat una altra professional de la comunicació d’Alcoi, com és Jésica Sempere, que compta amb un gran bagatge professional a les nostres comarques».

«És un privilegi i al mateix temps, una responsabilitat, ja que es tracta de l’acte institucional que commemora una data tan important per al poble valencià, i a més, sent com és un nou format pel qual va apostar l’Ajuntament fa dos anys i que porta camí de consolidar una celebració al voltant de la nostra llengua i la nostra cultura», ha indicat, Sempere.

Jésica Sempere està a punt de fer 36 anys, va nàixer el 29 d’octubre de 1981, està casada i té un fill, actualment és redactora de «El Nostre Ciutat», i responsable de comunicació del club organitzador del Trail Solidari Ciutat d’Alcoi «CEM Més que un Trail». L’any 2003 va ser reportera en un programa d’actualitat d’emissió diària a Canal 9 on feia tasques de realització, redacció, locució i muntatge de reportatges periodístics. El mateix any es va incorporar al periòdic «Ciudad de Alcoy», on va treballar fins al tancament d’aquest. Fa dos anys va ser nomenada coordinadora de «El Nostre Digital», passant a ser redactora de «El Nostre Ciutat» el 2016.

Durant la gala, que serà el mateix dilluns 9 d’octubre a les 12 hores al Teatre Calderón, es lliuraran els premis a Román de la Calle i a Faula Teatre. Recordem que la proposta de selecció dels premiats la va presentar el regidor de cultura als grups polítics, comptant amb la seua aprovació, en una reunió on també es va definir el full de ruta de l’imminent reglament del Consell de Cultura. El regidor de Cultura, Raül Llopis, recorda que «en pròximes edicions el consell serà l’òrgan encarregat de seleccionar els guardonats». El lliurament es durà a terme en una cerimònia que serà introduïda per la lectura del Manifest de Miquel Cruz i on la Corporació Musical Primitiva oferirà un concert.

La programació del 9d’Octubre començarà demà a la vesprada amb la presentació del llibre «El borum i els gospins. El lèxic tradicional d’Alcoi en l’obra de Joan Valls Jordà: una aproximació». La presentació serà a les 20 hores al Centre Cultural Mario Silvestre.