Ja ha acabat la campanya de voluntariat mediambiental per a la prevenció d’incendis. Durant l’estiu, la regidoria de Medi ambient de l’Ajuntament va establir, dos punts de vigilància fixos en els parcs naturals de Mariola i Font Roja, torns de vesprada amb bicicleta per la Via Verda i el Racó de Sant Bonaventura, així com rutes en vehicle per la resta del terme municipal.

«Cal ressaltar que malgrat haver tingut un estiu amb forts riscos d’incendis, hem d’estar satisfets perquè les nostres muntanyes no han patit pel foc. Des de la nostra regidoria, seguirem treballant durant tot l’any per a aconseguir arribar a l’estiu amb els deures fets, per aquest motiu continuarem habilitant tallafocs en les muntanyes del nostre al voltant i netejant la mala herba», ha destacat l’edil de Medi ambient, Jordi Martínez.

En total van treballar 300 voluntaris per a evitar els incendis en el nostre entorn, dels quins 60 formen part dels voluntaris de la campanya de la regidoria de Medi ambient, la resta pertanyen a Protecció Civil, ACIF, Creu Roja i 27MHz-30 Charly Alpha

Els participants en el programa de voluntariat ambiental van rebre un curs de formació en què se’ls va capacitar en l’ús dels equips de comunicació, tècniques per a la detecció d’incendis i geolocalitzacions través de plànols i mapes.