La Policia Local d’Alcoi ha vist reconegut, per part de la Fundació per a la Seguretat Viària (FESVIAL), el seu mig segle de dedicació a la seguretat viària dels escolars. El reconeixement s’emmarca dins de la quarta edició dels Premis Nacionals d’aquesta fundació, els quals han convertit la d’Alcoi en la degana de les Policies Locals d’Espanya en aquesta matèria. Aquest guardó serà entregat durant la celebració del Saló Internacional de la Mobilitat Segura i Sostenible, que tindrà lloc en l’IFEMA de Madrid els pròxims 24 i 25 d’octubre.

La candidatura dels premis fou presentada per l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, qui s’ha mostrat molt satisfet en conèixer la notícia del guardó. Per la seua part, el regidor de Seguretat, Raül Llopis, confia que «el millor estiga encara per vindre i que Alcoi arribe a ser una de les ciutats amb millor programa d’educació viària de l’estat».

El reconeixement ha estat compartit amb la Policia Local d’altres ciutats espanyoles com Màlaga, Àvila, Vigo i Malpartida de Càceres, totes elles molt vinculades amb la prevenció d’accidents mitjançant l’educació a escolars.

S’ha de recordar que durant el passat curs foren 3.500 els escolars que, tant en Alcoi com en altres localitats veïnes, reberen nocions i pautes de prevenció activa i passiva en la conducció. A més a més, en 2016 foren més de 300 els accidents atesos per l’Equip d’Atestats de la Policia Local d’Alcoi, la qual cosa indica que encara queda molt per a fer en matèria de conscienciació i prevenció.