En les darreres setmanes estem veient un intercanvi d’acusacions, en forma d’articles d’opinió als mitjans de comunicació, entre Guanyar Alcoi i el Govern Municipal del PSPV-PSOE. Recentment les dues formacions han enviat dos comunicats més que us deixen de forma íntegra.

EL PSOE DUBTA DE LA UTILITZACIÓ DELS RECURSOS PÚBLICS PER PART DE GUANYAR

Guanyar, la formació que, segons s’ufana sempre, defensa el ús ètic de «allò públic» per damunt de tot, quan és per als demés, és qui està aprofitant-se dels diners de tots els alcoians per a les seues activitats particulars.

El portaveu de la plataforma, un tal Pablo Gonzàlez, es una persona que acudeix diàriament a les oficines del Grup Municipal Guanyar, s’està allí durant tot l’horari laboral del Grup, i sense tenir cap tipus de relació laboral ni contractual amb l’Ajuntament, té accés a tots els recursos de la casa, ordinadors, material, llum, telèfon dels que que se’n aprofita en benefic propi i del seu partit, amb el que tots els alcoians estem pagant impostos per a la seua utilització partidista per part de Guanyar, Esquerra Unida i Podemos.

Així mateix, aquest tal Pablo Gonzàlez creiem que té també accés lliure, des del despatx de Guanyar, a totes les dates protegides dels alcoians, a través dels ordinadors del grup municipal, obviant l’obligació de custòdia de la informació que estan obligats a guardar el personal amb contracte laboral a l’Ajuntament. González, com no té cap relació contractual amb l’Ajuntament, no té l’obligació de mantenir el secret d’aquestes dades, quan accedeix a la intranet municipal, un accès que està consentit no sabem per qui, amb no sabem quines obscures finalitats.

González s’ha arribat a personar en els departaments de l’Ajuntament per arreplegar expedients en nom de Guanyar com si es tractés d’un regidor o personal de l’administració. quan no té cap contracte ni relació amb l’Ajuntament d’Alcoi. Recordem que els funcionaris, coneixedors de la seua obligació de custòdia de la informació, no han entrat al joc però, no sabem que ocorrerà amb eixos expedients quan, arreplegats pels regidors de Guanyar, estiguen a la taula del grup municipal on ell sembla que treballa de manera no massa clara.

Sabem, per que així ens ho han comunicat alguns dels històrics dirigents d’Esquerra Unida, que hi ha un cert malestar, per aquesta política del «Todo Vale» que està realitzant la plataforma, que ataca els principis d’ètica i respecte que sempre han caracteritzat a aquesta formació d’esquerres i exigim que Estefania Blanes, la lideressa del Grup Municipal conteste qui és el que permet aquestes actuacions del tal Pablo Gonzàlez, per què utilitza els recursos municipals, per què te un accés no autoritzat a dades reservades de caràcter personal i familiar de tots els alcoians i si considera ètic i adequat a l’ideari dels partits que conformen Guanyar, aquesta utilització.

Esperem que la senyora Blanes ens conteste a aquestes preguntes i no s’escude, com fa habitualment, en cap dels seus palmeros, per a prendre les mesures necessàries que acaben d’una vegada amb aquesta fraudulenta situació.

 

LA RESPOSTA DE GUANYAR

Guanyar Alcoi desmenteix les falses acusacions del PSOE i denúncia l’intent de desviar l’atenció
Des de Guanyar Alcoi desmentim les acusacions del PSOE on ens acusa de la utilització de recursos públics amb interés partidista. Considerem que el PSOE vol desviar l’atenció davant la nostra tasca de fiscalització i denúncia. Denunciem també l’atac personal cap a Pablo González en un intent d’impedir-li treballar per a la plataforma i retallar la seua llibertat d’expressió. Des de Guanyar Alcoi s’està estudiant la possibilitat d’una demanda civil per les falsedats emeses des del PSOE.
 
A Guanyar Alcoi, tal com és públic des de principi de la legislatura, es va decidir en assemblea oberta repartir el sou del secretari que li correspon a cada grup municipal per poder contractar a una altra persona des de la plataforma. Amb aquest mecanisme el secretari del grup fa una donació de la meitat del seu sou amb la que es contracta a una altra persona.

Des de juliol del 2016 aquesta altra persona contractada legalment per part del Grup Municipal de Guanyar Alcoi és Pablo González, que de forma lògica acudeix regularment al despatx del Grup Municipal de Guanyar Alcoi a l’Ajuntament per encarregar-se de tasques que no necessiten cap accés a material públic ni dades confidencials.

Pablo González treballa amb un ordinador particular i no té accés lliure als ordinadors del grup municipal i per tant tampoc a la intranet ni a cap dada protegida i reservada de caràcter personal i familiar de tots els alcoians. Tampoc cap funcionari li ha negat mai l’accés a cap expedient perquè en cap moment ha intentat recollir cap expedient en nom de Guanyar Alcoi. Ni tan sols el nostre secretari de grup contractat per l’Ajuntament pot accedir als expedients, ja que només se’ls dóna accés als nostres regidors. De l’ús que fan els regidors de la informació als expedients es responsabilitzen els mateixos regidors a l’igual que els de la resta de formacions.

Aquesta situació de la qual tenen tants dubtes des del PSOE no és estranya per a ells. Des de fa més de dos anys, que Guanyar Alcoi treballa amb aquesta fórmula, al PSOE són coneixedors de la mateixa i mai havien plantejat cap problema ni impediment. És ara, arran de la publicació d’un article d’opinió en el qual es qüestionava la gestió ineficient dels treballadors de la casa per part de Jordi Martínez quan s’ha reaccionat a la defensiva, no mirant d’argumentar les crítiques sinó mirant d’atacar personalment al que també és coportaveu de la plataforma Guanyar Alcoi.

El govern del PSOE està molest per les nostres denúncies i la nostra fiscalització. Com veiem, volen amagar aquests assumptes i posar una cortina de fum per desestabilitzar a la seua principal oposició que està fent bé la seua feina fiscalitzant i fent públics els dubtes que té sobre la gestió del Govern.

Considerem ridícules les acusacions falses, basades en la subjectivitat i sense cap tipus de prova que fa el PSOE. No concebem com una formació democràtica ha de recórrer a aquestes pràctiques de coacció i assetjament basades en falsedats per mirar de desprestigiar la feina a l’oposició del que ells anomenen “el seu soci prioritari”. Ens avergonyim de tenir un partit al capdavant del nostre govern que demostra així el seu poc talant democràtic a l’hora de gestionar qualsevol problema.