Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Biblioteca que es commemora cada 24 d’octubre, les Biblioteques Municipals d’Alcoi celebren enguany per primera vegada aquesta efemèride amb una exposició sobre cultura popular i un cicle d’animacions escolars sobre «Els nostres monstres», i amb visites escolars per conèixer les instal•lacions i serveis bibliotecaris.

A partir de llibres com La Maria no té por i Els amics del Butoni, de Francesc Gisbert, Llegendes valencianes, de Víctor Labrado, i les rondalles d’Enric Valor (ara revifades amb les edicions de Jordi Raül Verdú, recent Premi Bernat Capó 2017), s’ha programat una divertida activitat d’animació a la lectura per a descobrir els espantacriatures valencians. Aquests monstres formen part de la cultura popular i de moltes llegendes i rondalles valencianes. És una activitat per a descobrir lectures molt interessants i ajudar els més menuts a perdre la por, acompanyada a més amb la visita a l’exposició sobre la mateixa temàtica.
L’exposició es podrà visitar al Centre Cultural Mario Silvestre del 17 al 24 d’octubre. Pel que fa a les animacions s’han programat un total de 10 sessions entre el 17 i el 24 d’octubre, amb una assistència prevista de 752 alumnes de Primària.

Cartell