La Junta de Govern va aprovar el divendres el projecte de repavimentació del carrer Sant Jaume i adequació dels solars del 34 al 44 del carrer Verge d’Agost. Va ser un dels projectes més votats en els pressupostos participatius 2017. La iniciativa pretén donar solució a un carrer que no compleix amb cap requisit d’accessibilitat.

Cal ressaltar que aquest carrer actualment no és accessible i compta amb unes voreres amb un ample variable que va des de 0,85 fins a 1,6 metres segons el punt del carrer. L’actuació preveu la creació d’una plataforma única mitjançant l’ampliació de les voreres existents, que al seu torn, donaran continuïtat al tram d’esquerra, prioritzant d’aquesta manera el transite per als vianants en els encreuaments amb els carrers Ambaixador Irles i Verge d’Agost. La cota de la calçada s’incrementarà fins a enrasar-se amb la rigola que delimitarà l’ús per als vianants, de l’ús destinat a vehicles i bicicletes. La vorera passarà a ser de granit rugós en lloc del marbre, aquest material redueix de forma considerable el risc de relliscar. Per a compensar l’eliminació dels aparcaments del carrer, el projecte contempla l’adequació dels solars del 34 al 44 del carrer Verge d’Agost, on podran estacionar els vehicles.

La zona destinada als vehicles i bicicletes passarà a ser d’asfalt, en lloc del formigó armat actual. Aquest carrer a més, serà ciclovia, un altre dels projectes dels pressupostos participatius, per la qual cosa la velocitat màxima per a circular serà de 30 km/h. El pressupost d’Execució per Contracta és de 95.000,61 euros, preu que pot resultar a la baixa durant el procés de licitació.

Una vegada aprovat el projecte, el següent pas serà la licitació de les obres pel que la previsió per a l’inici de les mateixes se situa, aproximadament, a la fi del primer semestre del 2018. La intenció del Govern és intentar fer coincidir aquestes obres amb les de l’estructura del pontó de Sant Jaume que també estan pendents per a evitar augmentar les molèsties típiques de tota obra.

María Baca, edil de Democràcia Participativa, destaca que “aquesta proposta va ser una de les més votades per la ciutadania i és un exemple de la transversalitat que estem tenint des que vam accedir a la regidoria. A més de complir amb la proposta de millorar el carrer, complim amb el Pla d’Accessibilitat i amb la proposta del carril bici, tots elles iniciatives sorgides en diferents pressupostos participatius”.

“És important que els alcoians i alcoianes vegen que els seus projectes es porten avant” afig Baca i convida al fet que els ciutadans presenten les seues propostes per als pressupostos participatius de 2018 el termini dels quals acaba diumenge que ve.

Carrer Sant Jaume

Carrer Sant Jaume