El pròxim dissabte 28 d’octubre se celebrarà a la ciutat d’Ibi el «II Fòrum Jove Comarcal», un esdeveniment que ja va acollir Alcoi en la seua primera edició, i en el qual col·laborarà aquest any juntament amb la Xarxa Jove i altres localitats de l’Alcoià i el Comtat. La jornada «Cultura de Pau», nom que adopta el fòrum aquest any, tindrà lloc a les instal·lacions de l’antiga Fàbrica Rico amb horari de 9:30 a 19:00 h. Els participants seran vora 80 estudiants d’instituts de les localitats col·laboradores, molts d’ells pertanyents d’associacions juvenils.

L’encontre començarà amb una ponència al voltant del tema d’aquest fòrum, seguida per cinc tallers dinàmics de caràcter lúdic que tractaran els següents temes: assertivitat, escolta activa, confiança, empatia i igualtat. L’estructura que l’esdeveniment presenta aquest any permetrà als assistents participar en tots els tallers, ja que es faran rotacions cada 30 minuts.

Per a la convocatòria en Alcoi, es va parlar amb els directors de 6 Instituts o centres de Secundària, que van fer la proposta als seus respectius alumnes. La regidora de joventut, María Baca, assegura que «l’objectiu d’aquest fòrum escau en facilitar als joves de l’Alcoià un espai per a dialogar i reflexionar al voltant de com es veuen en la societat, i les seues necessitats. També es vol animar els joves a perseguir els seus somnis, a ser ambiciosos, i a descobrir les grans oportunitats de la participació ciutadana».

Cal recordar que la Xarxa Jove és un servei que permet a l’IVAJ treballar conjuntament amb els Ajuntaments de la Comunitat per tal d’optimitzar les polítiques de joventut i desenvolupar programes i campanyes dirigides a la població jove.