L’Ajuntament tancarà el parc de la Glorieta per les nits a partir d’avui, indicant-se mitjançant uns cartells els horaris d’apertura. En principi, l’horari serà des de les 7 del matí fins a les 22 hores de la nit de dilluns a divendres, i de 9 a 23 hores, dissabtes, diumenges i festius. La mesura pretén millorar la seguretat i conservació d’un recinte en el qual s’han implementat diferents millores a l’últim any, i que es vol que siga un punt neuràlgic de visita en el centre de la ciutat tant per esdeveniments puntuals com per a famílies al llarg de tota la setmana.

El regidor de Serveis, Jordi Martínez, destaca la decisió: «El tancament de la Glorieta és una demanda dels veïns del centre des de fa molt temps. D’altra banda, amb totes les inversions que hem fet en el parc per a convertir-la en un lloc emblemàtic, creiem necessari aquesta mesura per a preservar-la en la mesura de les nostres possibilitats». Cal recordar que un acte vandàlic al nou parc del Tirisiti ja va suposar haver d’arreglar el parc sense haver-hi complit un any de la seua inauguració.

Evidentment, el manteniment és cosa de tots i és necessària la col·laboració de tots els ciutadans però pensem que aquesta decisió ajudarà; moltes ciutats l’han aplicada positivament, així que veurem com funciona els pròxims mesos, i valorarem si es queda com a mesura definitiva» afegeix Martínez.

CINC MESURES PER MILLORAR LA GLORIETA
Al llarg de l’últim any, l’Ajuntament ha apostat per a tornar a la Glorieta el protagonisme de lloc neuràlgic del lleure al centre de la ciutat. Si a les portes del Nadal passat, s’inaugurava el nou parc infantil del Tirisiti amb una inversió de prop de 50.000 euros; al mes de gener, dues de les fonts ornamentals tornaven a brollar recuperant el soroll de l’aigua a les instal·lacions, emblema del modernisme.

Aquest any també s’ha invertit en una nova instal·lació elèctrica que ha permés que al Mig Any no hi haguera problemes amb la llum, i que servirà, igualment, per garantir el bon funcionament de tots els esdeveniments que es realitzen al recinte modernista al llarg de l’any.

Finalment, el passat mes de setembre, l’Ajuntament celebrava per primera vegada, la I Fira Modernista de la ciutat amb un gran èxit de visitants, també al parc de la Glorieta. A l’esdeveniment es feia un homenatge al seu arquitecte, Vicent Pascual, amb un monòlit al final de les escales de la porta principal. Igualment, s’ha rehabilitat l’antiga «Pajarera» convertint-la en quiosc amb una inversió de més de 50.000 euros. Des del Govern ja es treballa en els tràmits per la licitació d’aquest espai que torna a lluir com mai, perquè supose també un al·licient de visita al parc al llarg de tot l’any.