Després d’acabar el primer Itinerari de programació PHP amb èxit, realitzat després de l’acord entre la Fundació Telefònica i l’Ajuntament d’Alcoi, per a formar en competències digitals de caràcter professional a joves alcoians, ha començat un nou curs. Cal ressaltar que el 73% de l’alumnat del primer curs ja ha trobat ocupació. La nova formació, encaminada a la inserció professional serà sobre ciberseguritat, una matèria molt demandada per les empreses.

Un total de 22 alumnes han començat avui l’itinerari formatiu de Ciberseguritat en l’Àgora. La formació gratuïta durarà 460 hores i acabarà al març. Recordem que l’objectiu d’Ocupació Digital és servir de pont entre empreses tecnològiques i joves aturats a través de la formació en matèries relacionades amb els perfils tecnològics més cercats. Per aquest motiu, els cursos que es realitzen segons les demandes de les empreses de cada territori, en la nostra zona era la programació PHP i la ciberseguritat.

Amb aquesta formació els alumnes adquiriran les competències d’una de les especialitzacions tècniques més demandades i amb més futur en el mercat laboral actual. Com a punt de partida estan Xarxes i Sistemes, i com tanque atacs a infraestructures i Hacking Ètic. Aprendran: Conceptes bàsics de Ciberseguritat, Programar de forma segura, Tècniques de protecció per a infraestructures, Contramesures, Atacs a infraestructures i Hacking ètic.

Del total de 150 interessats inscrits, han sigut 22 els que han superat el test d’aptitud i l’entrevista per a realitzar el curs.
El regidor d’empresa, Formació i Innovació, Manolo Gomicia, explica que «Alcoi és l’única ciutat de la Comunitat Valenciana, on la fundació telefònica, porta avant aquest tipus de formació. En aquesta edició a més, tenim com a objectiu implicar i fer participar a les empreses del nostre territori per a aconseguir el màxim d’implicació i finalment contractació d’alumnes. També un dels objectius és l’auto emprenedoria», «Aquests cursos es porten avant seguint la demanda del sector empresarial de la ciutat. En acabar el primer de programació, hem vist que la seguretat digital és un tema de gran importància sobre el qual no existia una formació específica, sent una de les majors necessitats de les empreses de la nostra comarca» ha conclòs Gomicia.
El curs tindrà una formació troncal de 60 hores, una específica de 360 hores, així com 60 més de formació en habilitats per a l’ocupabilitat al llarg de tot l’itinerari formatiu, com el desenvolupament de la intel·ligència emocional, el treball en equip, la marca personal, la cerca d’ocupació 2.0 o com realitzar una entrevista de treball de manera efectiva.