El Butlletí Oficial de la província d’Alacant ha publicat les bases de la convocatòria anual d’ajudes a esportistes no professionals, una convocatòria que enguany compta amb una partida de 10.000 euros, 2.000 més que els anys anteriors. El  termini per presentar sol·licituds estarà obert fins al pròxim 6 de novembre (10 dies naturals des de la publicació al BOP).

A aquestes ajudes poden acollir-se els esportistes no professionals alcoians que disputen competicions d’àmbit superior al provincial, és a dir, autonòmic, nacional o internacional. Segons el regidor d’Esports, Alberto Belda, «es tracta d’ajudes que van dirigides a aquells esportistes que, sense ser professionals, tenen unes despeses per mantenir un nivell competitiu en acudir a campionats autonòmics o nacionals. La finalitat d’aquesta línia d’ajudes és que l’Ajuntament done suport a als esportistes de la ciutat que estan competint, perquè disposen de millors condicions de progressar i aconseguir les seues metes». Belda destaca que «aquests esportistes duen el nom d’Alcoi per tota la Comunitat i l’Estat, amb les dificultats que suposa compaginar l’esport amb els estudis o el treball, considerem que tenen un gran mèrit, per això hem considerat aquest any augmentar la quantitat total de les ajudes».

Tal com arrepleguen les bases, els beneficiaris podran rebre un mínim de 500 euros i un màxim de 2.000. Es beneficiaran un màxim de 14 esportistes, segons la classificació d’acord amb la puntuació obtinguda pels aspirants que hagen superat el mínim exigit i fins a esgotar el crèdit destinat. Tota la informació relativa a la convocatòria, tramitació i imprés oficial de la Regidoria que cal omplir per a poder optar a les ajudes, ja ha estat enviada als clubs, i també estarà disponible en la web del Centre d’Esports.