La ciutat d’Alcoi ha estat present en la jornada sobre ciutats intermèdies, que es va celebrar ahir a la ciutat d’Aranda del Duero. Amb el nom «La ciudad de 2021», aquesta jornada es constitueix com un fòrum de debat per a experts en matèria d’innovació i eficiència aplicada a les ciutats intermèdies, on Alcoi ha posat damunt la taula el projecte ‘Alcoi Demà’.

La intervenció de l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés va tindre lloc a partir en una taula redona on es va debatre al voltant de les estratègies de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (DUSI). Recordem que Alcoi és una de les cinc ciutats de la Comunitat Valenciana que ha rebut finançament per a dur a terme el seu particular DUSI; concretament 10 milions d’euros procedents dels fons europeus FEDER que permetran posar en funcionament l’ambiciós projecte ‘Alcoi Demà’.

Aquest projecte pretén convertir Alcoi en una ciutat més sostenible, integrada i innovadora, amb una estratègia centrada en tres importants nodes I+D+I: investigació (universitat), desenvolupament (Al-Azraq) i innovació (Rodes). Tal com afirmava l’alcalde recentment: «el nostre objectiu era canviar Alcoi, independentment que s’aprovaren aquestes ajudes; la subvenció doncs ens permetrà implantar les mesures més ràpidament, amb el consegüent estalvi per a l’erari municipal».

A la jornada «La ciudad de 2021» també han participat representants del Govern d’Espanya, com el Subdirector General de Foment de la Innovació Empresarial del Ministeri d’Economia i Competitivitat, Juan Manuel Garrido, o la  vocal assessora dels Fons Comunitaris del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, Lola Ortiz. D’altra banda també estan presents el tinent d’alcalde de Salamanca, José Ruiz, i l’alcalde d’Ermua, Carlos Totorika, aquest últim co-president de la ‘Red Inmpulso’ de la qual Toni Francés és membre del comité rector.