La regidora alcoiana de Democràcia Participativa, María Baca, ha intervingut avui en les jornades anomenades «La participació ciutadana, una eina per a crear comunitat», organitzades a Aldaia (València). En aquestes jornades, enfocades al personal tècnic i als responsables polítics de participació ciutadana, els representants de l’Ajuntament d’Alcoi han exposat el seu programa «Anima’t», destinat a dinamitzar els barris de la ciutat, com a bona pràctica per a altres municipis de la Comunitat Valenciana.

Ha sigut a partir de les 11:45 h, en una taula redona on diferents municipis de la Comunitat, entre ells Catarroja o Aldaia, també han presentat les seues experiències i bones pràctiques. Entre els objectius d’aquestes jornades destaquen l’establiment de metodologies per a fomentar la capacitat crítica i organitzativa de la ciutadania, l’aprofitament de processos participatius per a crear comunitat, o la identificació dels elements a tindre en compte en un procés de participació ciutadana.

Cal recordar que el programa «Anima’t» es un programa intergeneracional posat en marxa per la regidoria de Democràcia Participativa per fomentar l’associacionisme als barris. En l’elaboració d’aquesta iniciativa han participat els alumnes del cicle de TASOCT de l’institut de Batoi i les associacions veïnals de la ciutat. Tal com recordava la regidora María Baca a la seua presentació, «’Anima’t’ ens permetrà revitalitzar el territori, dinamitzar els barris i les associacions de veïns, així com possibilitar a l’alumnat del cicle TASOCT tenir una presa de contacte amb la realitat professional que l’espera en un futur». Els quatre blocs en què es vertebra el programa són: infància, joventut, família i tercera edat. La seua primera experiència en juny del 2017 va ser un èxit.