Guanyar Alcoi, tal com ve fent durant els dos anteriors pressupostos amb els quals ha treballat, va preparar una bateria amb 56 propostes per als Pressupostos Municipals del 2018 , com ja s’ha explicat en anteriors comunicats, basades fonamentalment en quatre eixos que des de la plataforma ciutadana es creuen fonamentals per revertir la situació d’estancament de la ciutat.

Aquestes són l’habitatge públic, la recuperació de serveis privatitzats, la creació i dotació econòmica de la mesa d’immigració, la promoció econòmica i ocupació i avançar en l’autoabastiment energètic i sostenible de la ciutat.

No obstant això, aquest document amb 56 propostes té caràcter preliminar i la plataforma ciutadana, mitjançant un formulari a la web de Guanyar Alcoi i tallers oberts, està recollint propostes ciutadanes per completar la proposta amb la intenció que les propostes i reflexions ciutadanes arriben a la Institució i així poder reflectir als pressupostos les inquietuds i necessitats dels veïns i veïnes de la millor manera possible.

Des de Guanyar Alcoi s’assenyala la importància d’engegar un canvi de model de gestió municipal més eficient, «més just, que revertisca en la ciutadania i que aconseguisca mobilitzar l’energia de tots els alcoians i alcoianes», diuen.

AVANÇAR EN L’AUTOABASTIMENT ENERGÈTIC
És per això que a Guanyar Alcoi s’ha estat treballant en presentar propostes per tal d’afavorir i avançar fermament en l’autoabastiment energètic, en primer lloc, en els edificis públics, com a exemple de gestió i, en segon lloc, en fomentar aquesta iniciativa entre la ciutadania. Tal com explica la coordinadora d’aquesta proposta, la regidora Naiara Davó: «un dels reptes del present és avançar en ciutats més sostenibles i saludables per a la ciutadania, en aquest aspecte és important apostar amb molta valentia per l’autoabastiment energètic, començant pels edificis públics augmentant la seua eficiència energètica mitjançant l’aïllament tèrmic dels edificis, col·lectors solars i establint ferramentes per a l’estalvi d’energia» a més, remarca la regidora «és molt important també fer pedagogia amb la gent i augmentar la consciència sobre l’estalvi energètic, en aquest aspecte creiem que els edificis públics han de ser un exemple en aquest aspecte i, a poc a poc, exportar-ho a tota la ciutat».

La regidora apunta que «la tecnologia està avançant molt ràpid en el sector de l’autoabastiment i les energies verdes. De moment tenim plaques solars que aprofiten el doble de la llum solar que fa 10 anys i això ens dóna competitivitat respecte a les energies convencionals». Davó recorda que en abril de 2016 el grup municipal ja va presentar una moció «per afavorir el consum d’energia verda a l’Ajuntament, que va ser acceptada pel Govern. Amb aquesta proposta es va incloure als plecs de condicions per a licitar l’abastiment elèctric dels edificis públics, com a un dels principals criteris de valoració, el percentatge d’energia verda que l’empresa distribuïsca, comercialitze o produïsca, per tal de fer valdre i afavorir l’energia neta, per tant» remarca la regidora «també a través de les polítiques de contractació, fomentant que les empreses que treballen per a l’Ajuntament siguen el més sostenible possible i utilitzen energies verdes».