Màrius Ivorra, regidor i portaveu de Compromís a l’Ajuntament, ha declarat «Any rere any venim denunciant les dramàtiques conseqüències de la violència de gènere, i que malgrat aquestes reiterades declaracions, lluny de minvar, va augmentant amb xifres que necessiten molt més que una reflexió puntual i una adhesió nominal quan s’apropa aquesta data».

«Però en aquest any -ens comenta el regidor Ivorra- hem de celebrar el naixement primer del Pacte Valencià Contra la Violència de Gènere així com del Pacte Estatal. Eina (Pacte Valencià Contra la Violència) que ha nascut amb vocació de solucionar aquest conflicte polític i social. Les línies estratègiques desenvolupades per la nostra Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives són: garantir una societat lliure i segura contra la violència de gènere, feminitzar la societat, coordinar el treball en xarxa per a l’atenció de dones víctimes de violència masclista i de les seues filles i fills així com la sociabilització per tal que aquest tipus de violència siga concebut com un conflicte polític i tinga una dotació de pressupost estable en les mesures per poder desenvolupar i implementar els objectius consensuats per partits polítics, agents econòmics i socials, associacions feministes, institucions públiques, universitats, poder judicial valencià, forces de seguretat i tercer sector»

El Pacte Estatal contempla 200 mesures amb 1000 milions d’euros per als primers cinc anys, i compta amb la creació de protocols a la sanitat, i reforçament als nivells educatius dels valors igualitaris i de prevenció del masclisme.

Màrius Ivorra finalitza: «però encara tenim molt a fer, i l’administració local juga un gran paper, per la seua proximitat i en aquest sentit, Compromís vol reafirmar-se amb la lluita contra la violència masclista i al pròxim ple de l’Ajuntament d’Alcoi presentarem una moció, que ha estat recolzada por tots els grups polítics de la corporació i es convertirà en declaració institucional. Aquesta va més enllà del sentit record de les víctimes i el condol a les famílies, pretén recuperar les competències per a fer prevenció contra aquestes violències masclistes demanat la modificació de la Llei de Règim Local.

També exigeix el compromís del govern d’Alcoi en facilitar mitjans per a tot tipus de campanyes de prevenció, orientació i conscienciació, i per altra banda no subvencionar actes en els quals el organitzador utilitze el cos de la dona com a reclam publicitari. Per ultim s’acordarà l’adhesió al al Manifest del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista».