Amb ocasió del dia internacional del càncer de mama, els carrers d’Alcoi acolliran la tradicional marxa a benefici de la lluita contra aquesta enfermetat. L’inici de la marxa es produirà el pròxim diumenge 29 d’octubre a les 12 h des de la Plaça de Dins, encara que els participants hauran de ser presents a partir de les 11 h per tal d’inscriure’s. L’import abonat per cada participant, 5 euros, anirà destinat íntegrament a l’Associació Comarcal d’Ajuda en el Tractament del Càncer (SOLC) i a l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), entitats que juntament amb l’Ajuntament d’Alcoi, han organitzat aquesta marxa.

Aquesta iniciativa, absolutament consolidada, presenta un recorregut similar al d’altres anys. Partint des de la Plaça de Dins, es continuarà pels carrers Sant Llorenç i País Valencià fins arribar a Alçamora; des d’aquest punt, continuant per l’Alameda fins al Pont de Sant Jordi, per tal d’enfilar el carrer Sant Tomàs i acabar en el punt d’origen.

Les previsions de participació, com l’any passat, podrien estar al voltant de les 500 persones, totes les quals rebran una samarreta rosa commemorativa. La presidenta de la junta d’Alcoi de l’AECC, María Teresa Alberola, llegirà un manifest a la plaça de Dins, on també hi haurà animació musical i venda d’articles per part de les dues entitats organitzadores.
La regidora de Salut Pública i Polítiques Socials, Aroa Mira, espera una massiva afluència en «una jornada lúdica i festiva, en la qual es farà front a un problema que no salament afecta les dones, sinó també a famílies senceres».

En aquesta línia, el passat 19 d’octubre es va organitzar a l’Àgora una xerrada al voltant del càncer de mama, on van participar experts en radiologia i psicologia.