Les instal·lacions de la Cambra de Comerç d’Alcoi (c/Sant Francesc. 10) acolliran el pròxim mes de novembre tres tallers gratuïts destinats a formar els comerciants de la ciutat. El primer d’ells, «El escaparatismo y el visual merchandising», s’ha organitzat per al dia 6; el següent, «Comercios felices, Clientes felices» per al dia 9; i l’últim, «Ecomarketing en el comercio» per al 15. Aquesta iniciativa s’emmarca dins de les accions del Pla Integral de Suport a la Competitivitat del Comerç Minorista 2017, i ha estat posada en marxa des del Consell de Cambres de Comerç de la Comunitat Valenciana i des de la mateixa Cambra de Comerç d’Alcoi.

L’Ajuntament d’Alcoi, ACECA i la Federació Alcoi Comercial també han col·laborat activament en l’organització; mitjançant la selecció d’àrees temàtiques, amb les accions de comunicació dels tallers, i captant els diferents comerciants interessats. Els participants rebran materials amb el resum dels principals continguts del taller, i hauran d’inscriure’s prèviament en línia.

Amb el taller «Pon a punto tu comercio: escaparatismo y visual merchandising» es farà valdre la importància que tenen els elements que integren l’aparador per al comerç i com han d’aprofitar-se per part dels comerciants per cridar l’atenció dels transeünts. «Comercios felices, Clientes felices» tractarà de plantejar diferents fórmules perquè el comerciant connecte amb el consumidor de forma diferent, generant un vincle de proximitat i complicitat amb el client. Quant a «Ecomarketing en el comercio: sé más competitivo y eficiente, ahorrando costes», parlem un taller que voldrà donar als participants algunes fórmules per millorar l’eficiència energètica i reduir el consum de llum, alhora que s’aconsegueixen estalvis de costos visibles. En aquest taller es plantejaran pràctiques per a les quals es recomana portar una factura de la llum.

La regidora de Comerç, Vanesa Moltó, destaca la idoneïtat d’aquests tallers, «ja que conjuminen a la perfecció l’enfocament teòric i pràctic». D’altra banda, anima a la participació de tots els comerciants perquè «puguen optimitzar les seues estratègies de venda».