El matí del passat diumenge 29 d’octubre va tenir lloc la ruta “Alcoi, plató de cinema (1923-2014)”, a càrrec de Quico Carbonell, en la qual els 85 participants en l’activitat van recórrer els escenaris urbans de la ciutat que han protagonitzat algunes pel·lícules com a Arritmia, Manolete, El Jardín del Edén, Nacidas para sufrir, Balada triste de trompeta, Todos tenemos un plan, Atraco, Desenterrados y Rufino.

Una de les novetats d’aquesta ruta ha sigut poder visionar fragments de les referides pel·lícules a través del telèfon intel·ligent o la tableta, i poder conèixer detalls i anècdotes dels rodatges com les quals van aportar Jorge Ramos i altres alcoians que van participar com a extra en alguna de les pel·lícules, així com la intervenció de Octavi Masiá, director de Rufino (curtmetratge de ficció nominat als Premis Goya 1999) que es va visionar a la Llotja de Sant Jordi.

La pròxima ruta del cicle «10 excursions voltant Alcoi i el seu patrimoni històric i arqueològic», titulada «Les fonts urbanes d’Alcoi», està programada per al diumenge 26 de novembre.