Prop de 170 joves han participat en la primera Jornada d’esports urbans ‘Active Extreme’, en la qual s’han organitzat competicions d’skate, scooter, street workout, bmx, així com una batalla de MC’s (rapers). El dissabte van tindre lloc a la pista roja ubicada al costat del col·legi Santa Ana i al circuit riverfit, baix del pont de Cervantes. La jornada que va unir l’esport i l’oci es va dur endavant de 10 a 19 h, sent les finals a la vesprada, quan es van comptabilitzar més de 600 espectadors.

El regidor d’Esports, Alberto Belda, ha destacat per una banda «el nombre de participants, prop de 170, però especialment l’assistència, que és el que més ens interessava, durant tot el dia va estar baixant gent al riu i va veure una infraestructura que moltes vegades és oblidada i que va servir perquè la gent jove de la nostra ciutat tornara a tindre una alternativa d’oci, divertida, relacionada amb el món de l’esport. Aquesta activitat ha conjugat la idea del que estem fent últimament d’unir l’oci amb l’esport, com vam fer a la Color Road, i fem que els joves de la nostra ciutat tinguen alternatives per fer un dissabte. A més, serveix d’aparador perquè aquests esports urbans, molts d’ells de recent aparició pugen guanyar adeptes i els joves es pugen ‘apuntar’ i descobrir que ja hi ha col·lectius que practiquen a la nostra ciutat uns esports cada vegada amb una major acceptació».

«Ja estem treballant en una segona edició, estem satisfets perquè hem sigut capaços d’atraure a gent de fora i situar a Alcoi en el mapa d’esports urbans, fent un dels esdeveniments d’aquest tipus més rellevants de la província d’Alacant i de la Comunitat Valenciana», conclou Belda.

Pel que fa al nombre de participants i guanyadors:

Modalitat Street Workout un total de 47 participants. Aquests han arribat des d’Alacant, Múrcia, Sant Vicent del Raspeig, Elda, Sant Joan d’Alacant, el Campello, Gandia, Ontinyent, Torrevella, Roglà i Corberà i Alcoi
Les classificacions han estat:
Freestyle: 1r Wander Marte d’Alacant, 2n Brayan Castañeda d’Alacant i 3er Mariano Saban d’El Campello.
Força: 1r Héctor Hernández d’Alacant i 2n Carlos García Picón (Múrcia) i 3r Antonio Merlos de La Ñora (Múrcia)
Tensió: 1r Aitor Puche d’Elda i 2n Luca Suppo de Sant Vicent del Raspeig
Resistència: 1er Jesús Calatayud de Sant Joan i 2n Antonio Fernández d’Alcoi.

La modalitat de Skate va tenir un total de 50 participants. Han arribat de Barcelona, Madrid, Murcia, València, Elx, Benidorm, Ontinyent, Sueca, Xàtiva, San Pedro del Pinatar, Cocentaina, Agres, Albaida, Albatera i Alcoi.
Classificacions:
Categoria amateur: 1r Tatin Val (Xàtiva), 2n Alejandro Benito (Alcoi), 3r Edgar Girón (València), 4t Claudio Zoller (Benidorm) i 5è David Navarro (Múrcia).
Categoria Pro: 1rLucas Amador (València), 2n Christian Estrada (Madrid), 3r Rubén Cebrián (Barcelona), 4t Miki Huercano (San Pedro) i 5è David Gallego (Múrcia).

Pel que fa a la modalitat de Scooter va haver-hi un total de 33 participants. Vinguts d’Alacant, Múrcia, Elx, Iecla, Dénia, Ibi, Cocentaina, Pedreguer i Alcoi.
Les classificacions van ser les següents:
En categoria amateur: 1r Iker Rodríguez (Ibi), 2n Eloy Puche (Ibi) i 3r Dani Rodríguez (Alcoi). En Pro: 1r David Hidalgo (Alacant), 2n July Klyco (Dénia) i 3r Abel Borell (Alcant).

Quant a la modalitat de BMX en van participar 14, arribats d’Alacant, Albacete, Cocentaina, Calp i Alcoi. En categoria amateur: 1r Raúl Sánchez (Albacete), 2n Eloy Pinillos (Alcoi), 3r Dani Angulo (Alacant) i en Pro: 1r Javier González (Albacete), 2n Anes Afghoul (Alacant) i 3r Samuel Ródenas (Alacant).

Finalment en la Batalla MC´s els participants van rondar la vintena sent el primer classificat «El Montes» i el segon «Juan el Negro» tots dos d’Alcoi.