Després d’una reunió celebrada el passat dimarts a l’Ajuntament d’Alcoi, el govern local ha acordat cedir uns terrenys a la zona de la Beniata que puguen acollir un nou parc de bombers forestals, realitat que es podria materialitzar al llarg de l’any 2019. A l’encontre, membres del sindicat de bombers SPPLB van transmetre a l’equip de govern les seues necessitats de cara a les noves instal·lacions; a més es van definir els passos previs a la formalització del projecte: l’aprovació de la cessió dels terrenys en el plenari municipal, així com la redacció del projecte a càrrec de la Generalitat i la seua posterior licitació.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, i el regidor de Medi Ambient, Jordi Martínez, estigueren presents a una reunió que també va comptar amb la presència del director general d’emergències, José María Ángel Batalla.

Jordi Martínez destaca les millores que s’assolirien amb les noves instal·lacions: «en una mateixa operació aconseguim el següent: els bombers es trobaran als peus del parc natural, comptaran amb unes instal·lacions adequades que disposaran d’accés a una via principal com és l’autovia, i s’aconseguirà complementar el servei d’extinció d’incendis que ja tenim amb el parc de bombers del consorci de la muntanya».

El regidor de Medi Ambient afirma a més que la unificació de les instal·lacions constituïa una imperiosa necessitat: «en aquests moments, els bombers forestals tenen les instal·lacions ubicades al km 5 de la carretera de la Font Roja, separades del lloc on disposen del material i dels vehicles, a l’altura del poliesportiu Francisco Laporta. Aquesta realitat ha provocat que algun any els bombers quedaren incomunicats a causa del temporal de neu».

 

Carrascar de la Font Roja

Carrascar de la Font Roja i Vall de Polop