El passat dilluns 30 d’octubre Guanyar Alcoi va presentar una moció al Plenari Municipal per condemnar els atacs feixistes del 9 d’Octubre i demanar responsabilitats polítiques al delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, per no garantir la seguretat i el dret de manifestació, i per permetre la contra manifestació de l’extrema dreta. La moció es va aprovar amb els vots a favor de Compromís i Guanyar Alcoi, amb l’abstenció del PSOE i el PP i el vot en contra de Ciudadanos.

El dilluns 9 d’octubre l’extrema dreta va rebentar violentament la tradicional manifestació convocada a València per la Comissió 9 d’octubre baix el lema “Si al Valencià”. Elements d’extrema dreta valenciana va aprofitar per a agredir als assistents a una manifestació pacífica i lúdica que se celebra anualment des del principi de la democràcia.

La contra manifestació sense permís encapçalada per grup ultradretà Yomus va paralitzar la marxa i va aconseguir aïllar a una part dels manifestants on agrediren a gent. Una vegada dispersats s’adreçaren al Parterre, impedint que la manifestació finalitzara on tradicionalment es dóna lectura del manifest. Per aquest motiu, la manifestació hagué de desviar-se fins a la plaça Amèrica, encara que continuaven assetjats per gent amb consignes feixistes i neonazis que seguien insultant als manifestants. La falta d’efectius de les Forces i els Cossos de Seguretat de l’Estat, va deixar que els feixistes provocaren i agrediren a persones que estaven manifestant-se de forma cívica i pacífica.

A la moció presentada al Plenari Municipal per Guanyar Alcoi es demanava als punts d’acord condemnar fermament els atacs feixistes i neonazis de la manifestació del 9 d’octubre a València i també demanar la reprovació del delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, per no garantir la seguretat i el dret de manifestació, així com per permetre la contra manifestació de l’extrema dreta.

Tal com declara la regidora Naiara Davó “Considerem raonables aquestes demandes perquè creiem necessari condemnar aquestes agressions i demanar també responsabilitats a qui va permetre que els feixistes assetjaren i impediren una manifestació pacífica. S’hauria d’haver garantit la seguretat dels manifestants i no va ser així.”

Per altra banda “creiem que fugir d’aprovar aquesta moció i posar-se de perfil és una irresponsabilitat. La condemna al feixisme hauria de ser ferma i unànim, sense excuses” finalitza la regidora Naiara Davó.

Finalment, amb els vots de Compromís i Guanyar Alcoi la moció va ser aprovada i l’Ajuntament d’Alcoi condemna públicament aquests actes i reprova al Delegat del Govern.

 

Foto: Melderomer Col·lectiu Audiovisual (Licencia Creative Commons)