Ja han començat les obres al número 38 del carrer Sant Francesc, on estava situada antigament la papereria Hispania, per a condicionar els baixos com a oficina de la Regidoria de Comerç de l’Ajuntament d’Alcoi. El total de l’adjudicació ha estat 59.148,04 euros (IVA inclòs)  i l’empresa adjudicatària, Construcciones Cantó. S’espera poder condicionar l’espai per al primer trimestre del 2018.

La decisió de rehabilitar els baixos del número 38 s’emmarca dins de la creació de la Mesa del Centre i de l’aposta decidida per dinamitzar aquesta zona de la ciutat. La regidora de comerç, Vanessa Moltó, explica: «Dinamitzar el carrer Sant Francesc és una prioritat per això, creiem fonamental, apostar per un espai que ja era municipal, i adequar-lo per a col·locar serveis que ajuden a crear trànsit de gent. Creiem que tant la nova oficina comercial com la nova seu de la Universitat d’Alacant al carrer serà un bon impuls per a la dinamització d’aquest eix fonamental del centre històric».

Moltó recorda també que estan en marxa les ajudes comercials per a negocis que s’implanten al centre d’Alcoi, especialment, en l’àrea prioritària que també engloba al carrer Sant Francesc. El termini per a presentar les ajudes acaba el 15 de novembre i es pot demanar informació a l’Àgora, regidoria de Comerç. Les subvencions són tant per a obrir nous negocis com per a rehabilitar locals per a implantar negocis. També s’ha posat en marxa la Mesa del Centre i s’ha encarregat un pla estratègic per a aquesta part de la ciutat.

La rehabilitació dels baixos del número 38 del carrer Sant Francesc està dins de la ruta de l’Ajuntament d’apostar pel centre, tant amb la col·locació de serveis institucionals; la creació de subvencions per a la implantació de negocis; la rehabilitació d’habitatges privats del pla ARRU; la rehabilitació de les fonts del centre històric; el parc infantil de Tirisiti i el gabial, així com el tancament per les nits del parc de la Glorieta, així com diferents obres ja realitzades dins del Pla comercial en el carrer Mossén Torregrossa, Sant Llorenç i Avinguda País Valencià o les obres projectes per al 2018 al carrer Sant Jaume i Sant Joan.

D’altra banda, l’ajuntament també ha fet una aposta decidida pel nucli històric de la ciutat, i la col·locació de diferents serveis municipals en aquells punts que ajuden a regenerar els carrers que es troben fora del recorregut més noble. Als últims anys, s’ha inaugurat l’Àgora a la part de dalt del Mercat de Sant Mateu, els nous jutjats a la Placeta de la Mare de Déu; i per al 2018, està prevista l’obertura del CADA i l’aposta per a traslladar part dels serveis de la policia nacional a la Placeta les Xiques.

Igualment, s’ha treballat intensament perquè la nova seu de la Universitat d’Alacant estiguera a la part de sota del carrer Sant Francesc, en la seu de la Cambra de Comerç. Ara, per últim, l’Ajuntament trasllada la regidoria de comerç a la part alta del carrer Sant Francesc, completant un mapa estratègic de dinamització del casc històric a través de serveis institucionals.

. El total de l’adjudicació ha estat 59.148,04 euros (IVA inclòs) i l’empresa adjudicatària, Construcciones Cantó. S’espera poder condicionar l’espai per al primer trimestre del 2018.

La decisió de rehabilitar els baixos del número 38 s’emmarca dins de la creació de la Mesa del Centre i de l’aposta decidida per dinamitzar aquesta zona de la ciutat. La regidora de comerç, Vanessa Moltó, explica: «Dinamitzar el carrer Sant Francesc és una prioritat per això, creiem fonamental, apostar per un espai que ja era municipal, i adequar-lo per a col·locar serveis que ajuden a crear trànsit de gent. Creiem que tant la nova oficina comercial com la nova seu de la Universitat d’Alacant al carrer serà un bon impuls per a la dinamització d’aquest eix fonamental del centre històric».

Moltó recorda també que estan en marxa les ajudes comercials per a negocis que s’implanten al centre d’Alcoi, especialment, en l’àrea prioritària que també engloba al carrer Sant Francesc. El termini per a presentar les ajudes acaba el 15 de novembre i es pot demanar informació a l’Àgora, regidoria de Comerç. Les subvencions són tant per a obrir nous negocis com per a rehabilitar locals per a implantar negocis. També s’ha posat en marxa la Mesa del Centre i s’ha encarregat un pla estratègic per a aquesta part de la ciutat.

La rehabilitació dels baixos del número 38 del carrer Sant Francesc està dins de la ruta de l’Ajuntament d’apostar pel centre, tant amb la col·locació de serveis institucionals; la creació de subvencions per a la implantació de negocis; la rehabilitació d’habitatges privats del pla ARRU; la rehabilitació de les fonts del centre històric; el parc infantil de Tirisiti i el gabial, així com el tancament per les nits del parc de la Glorieta, així com diferents obres ja realitzades dins del Pla comercial en el carrer Mossén Torregrossa, Sant Llorenç i Avinguda País Valencià o les obres projectes per al 2018 al carrer Sant Jaume i Sant Joan.

D’altra banda, l’ajuntament també ha fet una aposta decidida pel nucli històric de la ciutat, i la col·locació de diferents serveis municipals en aquells punts que ajuden a regenerar els carrers que es troben fora del recorregut més noble. Als últims anys, s’ha inaugurat l’Àgora a la part de dalt del Mercat de Sant Mateu, els nous jutjats a la Placeta de la Mare de Déu; i per al 2018, està prevista l’obertura del CADA i l’aposta per a traslladar part dels serveis de la policia nacional a la Placeta les Xiques.

Igualment, s’ha treballat intensament perquè la nova seu de la Universitat d’Alacant estiguera a la part de sota del carrer Sant Francesc, en la seu de la Cambra de Comerç. Ara, per últim, l’Ajuntament trasllada la regidoria de comerç a la part alta del carrer Sant Francesc, completant un mapa estratègic de dinamització del casc històric a través de serveis institucionals.