El PSPV d’Alcoi considera que el projecte de pressupostos de la Generalitat Valenciana per a 2018, porta un «important increment de les partides destinades a la nostra ciutat», destacant que superen el 4,5 milions d’euros. A banda d’aquestes ajudes directes que estan previstes als pressupostos de l’any que ve, recorden que la ciutat podrà optar a més diners a través de les subvencions de concurrència participativa.

De les ajudes directes previstes als pressupostos de la Generalitat per al 2018 que suposen ingressos per a Alcoi, destaquen els 2,2 milions d’euros per a les obres de millora de l’hospital d’Alcoi amb els que s’actuarà, entre d’altres, en la reforma de la planta de pediatria.

També hi ha 880.000 euros destinats a les polítiques socials destacant l’important increment de la partida de serveis socials que passa de 529.450 del 2017 a 764.450 al 2018 amb un increment del 44%. Cal destacar que també es recupera la subvenció destinada a l’atenció d’immigrants (Oficina Pangea) que la Conselleria va retirar al 2017.

En vivenda es destinen més de 750.000 euros, on hi ha 400.000 euros del grup Sant Jordi així com les actuacions a la Placeta de Les Xiques o el Programa Arru.

També cal destacar els 360.000 del Fons de Cooperació Municipal que el Govern Valencià va crear l’any passat per a millorar el finançament de tots els ajuntaments. Un fons que cada Consistori pot destinar al que considere més adient i que consideren que és un important impuls a l’autonomia local.

Dins de les partides generalistes també hi ha diners específics dedicats a la nostra ciutat, dels que destaquen, per exemple, els 400.000 euros pressupostats a la partida de l’IVAAM per a la reapertura del Centre d’Art d’Alcoi com a subseu del museu d’art contemporani.

Per als socialistes alcoians «aquestes partides suposen un recolzament importantíssim a les polítiques que milloren la vida de les persones, màxima prioritat tant per al Govern Valencià com pel Govern d’Alcoi». A aquestes partides se sumaran aquelles que es realitzen per concurrència competitiva. En aquest sentit, per exemple, la setmana passada es va presentar el pla «Edificarte» al que es podran presentar projectes per als centres educatius i amb el que es pretén optar a la millora de l’institut Andreu Sempere.

Segons el PSPV, al 2017, Alcoi va ser el municipi que més recursos va obtenir del Govern Valencià per a dos projectes autonòmics destacats com van ser el Pla «Avalem Joves» per a impulsar les politiques de creació d’ocupació; i el Pla de millora de les Àrees Industrials, amb 3 milions d’euros per a la millora dels poligons. La ciutat també va ser de les ciutats beneficiàries del pla ARRU per a la rehabilitació urbana amb prop de 6 milions d’euros.