L’Ajuntament d’Alcoi ha organitzat un total de nou reunions a les diferents associacions de veïns de la ciutat per informar del que està fent el Govern Local, així com per escoltar les reivindicacions i aclarir els dubtes de la ciutadania.

«Aquesta és una mostra més de la transparència que té aquest govern, volem que les veïnes i veïns de la ciutat coneguen tot el que s’està duent endavant a Alcoi. Realitzem una acció de proximitat on expliquem els projectes que hem fet i farem, i també escoltem i mantenim un diàleg per saber de primera mà les inquietuds que ens volen transmetre», explica l’alcalde, Toni Francés.

En aquesta primera reunió oberta a la ciutadania en primer lloc es van donar a conéixer temes generals de la ciutat, explicant els dos anys de gestió. Es va indicar que Alcoi compta amb el menor índex de la província d’exclusió social i amb la pressió fiscal més baixa, sent les polítiques socials, una aposta ferma del govern per això han augmentat any rere any. L’alcalde, també va recordar que la ciutat ha aconseguit la rehabilitació de quasi 400 habitatges gràcies a l’ARRU i que Alcoi és una de les ciutats que ha aconseguit finançament per a dur endavant les estratègies de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (DUSI); concretament 10 milions d’euros procedents dels fons europeus FEDER que permetran posar en funcionament l’ambiciós projecte ‘Alcoi Demà’. En aquest projecte els principals nodes seran Rodes, Al Azraq, Entença i Ceres, tal com va transmetre als veïns, Toni Francés.

A continuació es va parlar d’alguns projectes que es duran a terme al barri com la reurbanització del carrer Ferran el Catòlic i Juan Gil Albert o convertir l’antic abocador de Cotes Baixes en zona verda i connectar-la amb l’avinguda Hispanitat entre d’altres.

Els veïns van aprofitar aquesta reunió de proximitat per dialogar i plantejar diverses qüestions, la majoria de les intervencions van estar basades en el manteniment de la ciutat i els gossos.

Aquesta vesprada serà la pròxima reunió a les 19 hores a l’Associació de Veïns de Batoi. La setmana vinent serà el torn del Centre, Eixample i Els Clots, i seguidament Viaducte, Santa Rosa, Font Roja i Partidor.