Al llarg d’aquesta setmana han finalitzat les millora a la Via Verda; concretament s’ha actuat sobre els talussos existents a les entrades dels túnels de l’emblemàtica via alcoiana. D’aquesta manera es posa fi al risc de despreniment que presentava aquest indret des del temporal que va patir la ciutat fa poc menys d’un any. El pròxim dilluns es realitzarà una última inspecció tècnica per certificar la fi de les obres. També està previst per al pròxim any reparar la senda asfaltada que discorre per la Via Verda.
Les obres dutes a terme s’han prolongat en dues fases; la primera d’elles consistent en la instal·lació d’un mallat electrosoldat sobre la superfície del talús, mentre que en la segona i última s’ha projectat una capa de formigó a sobre. Amb aquest procediment s’evita que futurs temporals de pluja o neu puguen desplaçar la terra i dificulten així l’accés als túnels. L’empresa Guerola Transfer, S.L.U fou l’adjudicatària d’unes obres, valorades en 53.179’7 €, i que s’han finançat gràcies a una subvenció de la Diputació d’Alacant.

El regidor d’Obres i Serveis Públics, Jordi Martínez, anuncia altres treballs previstos: «pròximament tornarem a asfaltar el sender que discorre per la Via Verda, ja que aquest s’ha fet malbé després de l’ús de maquinària pesant en el reforç dels talussos». D’altra banda, el regidor recorda algunes actuacions finalitzades recentment: «complementàriament, s’ha procedit a instal·lar un sistema d’il·luminació en alguns túnels, tal com va demanar la ciutadania a l’última convocatòria dels pressupostos participatius. A més, s’ha reconstruït un mur que es trobava prop del poliesportiu Francisco Laporta, i que també havia caigut durant les pluges de l’any passat».

Cal recordar que l’any passat foren instal·lats 10 panells explicatius a la Via Verda, en els quals els vianants poden trobar informació sobre les condicions d’ús del paratge o les rutes de senderisme a realitzar.