El centre de la ciutat tornarà a tindre biblioteca infantil, i estarà situada a l’edifici del Centre Cultural Mario Silvestre, als baixos de la Biblioteca Ricardo Senabre. El projecte planteja tematitzar el nou espai amb el personatge infantil més alcoià, Tirisiti. Els locals que anteriorment s’utilitzaven de magatzem ja estan preparats i la regidoria de cultura espera començar les obres al llarg de la setmana del 20 de novembre.

El lloc on s’ubicarà la biblioteca serà al mateix lloc que la biblioteca central Ricardo Senabre, ocupant els baixos que servien de magatzem. Raül Llopis, regidor de cultura, destaca la importància d’un espai d’aquest tipus: «Alcoi està d’enhorabona, una biblioteca infantil sempre és una bona notícia, és un espai de somni únic, aquell on plantem les llavors per a tindre futurs lectors, i ciutadans cultes i amants de la lectura. Els contes ens fan somiar i la biblioteca és el lloc on eixos contes dormen a l’espera de ser llegits o contats».

Es van barallar diferents ubicacions però des de la Regidoria es considerava adient que la biblioteca infantil estiguera el més a prop possible de la biblioteca central Ricardo Senabre. «Les obres d’accessibilitat que vam realitzar l’any passat, ens permeten fer ús d’aquest espai i el material que hi havia ja ha sigut traslladat a la Capella de l’Antic Asil. Era una llàstima desaprofitar aquest espai al centre d’Alcoi simplement per a emmagatzemar» explica Llopis.

La biblioteca infantil al barri del centre ha sigut una demanda dels veïns des que en 2014, la Regidoria de Cultura va decidir llevar l’espai que hi havia dintre de la biblioteca central perquè no era adequat ni accessible. Ara, el centre recupera la seua biblioteca amb un espai propi i condicionat per a les demandes dels joves lectors del segle XXI. Llopis recalca: «Recuperem la biblioteca donant-li la importància que es mereix, amb accessibilitat i una bona situació i amb el millor dels amfitrions, Tirisiti. Esperem que siga un lloc molt visitat pels veïns del barri però també pels menuts de tot Alcoi».

Aquesta biblioteca infantil és una de les iniciatives dels pressupostos participatius aprovada el 2017 que està a punt de convertir-se en realitat. Les votacions dels pressupostos participatius 2018 estan a punt de començar, seran el dijous 16 de novembre fins al 30 d’octubre a través de la plataforma http://alcoiparticipa.ajualcoi.org/ o de manera presencial en els llocs habilitats.