Els representants de les xiquetes i xiquets alcoians que cursen sisè de primària a la ciutat es van reunir ahir a la Sala de Plens de l’Ajuntament d’Alcoi. L’alcalde, Toni Francés, la regidora de Democràcia Participativa, Maria Baca i el regidor d’Educació, Alberto Belda, els van rebre i van escoltar les propostes que tenien per a la ciutat. Ara, queda votar les propostes per veure, finalment, que es realitza amb el pressupost de 20.000 euros que hi ha destinat per a les iniciatives dels més menuts.

Al llarg dels mesos d’octubre i novembre, s’han realitzat dinàmiques a les aules de sisè de primària de tots els col·legis alcoians per a explicar als més menuts en què consistien els pressupostos participatius per a xiquetes i xiquets, i per elegir tant projectes con representants de les diferents classes.

L’Alcalde, Toni Francés, va rebre a tots els representats a la Sala de Plens ahir dilluns al matí i va respondre a les preguntes destacant «la importància de que tots els alcoians i alcoianes tinguen veu a la seua ciutat, proposant allò que volen que es porte a terme». Francés també va agrair a tots els escolars que havien participat perquè han donat un exemple de responsabilitat i implicació amb Alcoi: «Sou un exemple per a la resta d’alcoians».

Les propostes es van presentar a través de 3 blocs diferents: Educació i cultura; Medi Ambient; Oci, esports i temps lliure. En el primer bloc, les propostes van ser, de la més a la menys puntuada: Taller Master Chef Junior, Teatre per a persones amb càncer i repartir mocadors per al cap; Cinema a l’aire lliure amb jaquetes i mantes; Taller de robòtica i Educació vial amb bicicletes.