Per tal de commemorar el dia de les lletres valencianes, des de les Biblioteques Municipals i la Coordinadora de l’Alcoià-Comtat pel Valencià s’ha organitzat per al pròxim 17 de novembre una lectura col·lectiva de l’obra Tirant lo Blanc. La XV convocatòria d’aquesta lectura, en la qual està previst que participen 250 persones aproximadament, tindrà lloc en el CIPFP Batoi mitjançant dos torns d’intervenció.

Al matí llegirà l’alumnat dels centres escolars que hi participen: IES Pare Vitòria, IES Cotes Baixes, CEIP Miguel Hernández, CEE Tomàs Llàcer, Col·legi Sagrada Família, Col·legi Sant Vicent de Paül i Col·legi La Salle. A la vesprada, a les 17 h, començarà la lectura de la resta de ciutadans, representants d’entitats i dels partits polítics d’Alcoi. Aquest acte serà introduït per l’escriptor i professor Carles Cortés, actualment Vicerector de Cultura de la Universitat d’Alacant.

La novel·la Tirant lo Blanc és l’obra del gènere de cavalleries més internacional en llengua valenciana. Va ser editada el 20 de novembre de 1490 i per això, igual com en moltes altres poblacions valencianoparlants es fan actes de commemoració, des de les entitats organitzadores alcoianes es proposa un de senzill però ben útil: llegir en veu alta per moltes persones que representen una gran varietat d’entitats socials una de les obres literàries valencianes senyeres del segle d’or.
El regidor de Cultura, Raül Llopis, considera «imprescindibles aquesta mena d’iniciatives, amb les quals s’aconsegueix fer valdre i preservar els elements constitutius de la nostra identitat com a poble».