Aquesta setmana s’ha iniciat la construcció de la futura rotonda del Collao amb els treballs previs. L’execució de les obres està prevista al voltant dels quatre mesos. S’espera així que en primavera finalitzen les actuacions que s’estan duent a terme concretament a la cruïlla dels carrers Oliver, Camí Vell de Batoi, Mestre José Ribera Montes i la Carretera de Banyeres. Una solució, llargament demandada pels veïns, per a reordenar el trànsit en aquesta entrada de la ciutat des de Banyeres en una zona d’elevada confluència.

La construcció s’ha adjudicat per valor de 338.610 € a l’empresa Vilor, després que aquesta presentara una oferta que rebaixava substancialment els 416.442,66 € estipulats inicialment a la licitació.

Des de l’Ajuntament d’Alcoi ha elaborat un mapa al volant de les restriccions d’accés, així com dels canvis a les zones d’aparcament; aquests últims, especialment significatius durant els dies de partit a «El Collao». Per a prevenir l’aglomeració de vehicles als partits al camp de futbol, l’Ajuntament ja està treballant per condicionar alguna zona pròxima per a l’aparcament dels cotxes.

El regidor d’Obres i Serveis, Jordi Martínez, afirma que «amb aquestes obres s’està responent a la demanda del veïnat de Santa Rosa, que durant els últims anys ha sol·licitat l’actuació sobre aquest accés a la ciutat. És evident que ens trobem a un encreuament de molta aglomeració de vehicles amb distintes direccions així que la rotonda ajudarà a la fluïdesa i a evitar accidents».

A banda de la Rotonda d’Oliver, l’Ajuntament té prevista una partida econòmica encarregar els projectes de redacció de dues rotondes d’accés a la ciutat, tant des de l’entrada Nord, com de l’entrada Sud. La intenció és tindre els projectes en els pròxims mesos i buscar el finançament necessari per a poder licitar-les, ja que cost de les mateixes, al voltant d’un milió i mig d’euros, és substancial.

Treballs previs a la rotonda del Collao