L’ajuntament d’Alcoi ha donat a conèixer els 11 esportistes locals que han aconseguit aquest any ajudes dins de la convocatòria anual que es fa des del Centre d’Esports. Recordem que enguany es compta amb una partida de 10.000 euros, 2.000 més que els anys anteriors. Les ajudes són per esportistes no professionals alcoians que disputen competicions d’àmbit superior al provincial, és a dir, autonòmic, nacional o internacional.

Alberto Belda, regidor d’Esports, destaca que «aquests esportistes duen el nom d’Alcoi per tota la Comunitat i l’Estat, amb les dificultats que suposa compaginar l’esport amb els estudis o el treball, considerem que tenen un gran mèrit, per això hem considerat aquest any augmentar la quantitat total de les ajudes».

«Es tracta d’ajudes que van dirigides a aquells esportistes que, sense ser professionals, tenen unes despeses per mantenir un nivell competitiu en acudir a campionats autonòmics o nacionals. La finalitat d’aquesta línia d’ajudes és que l’Ajuntament done suport a als esportistes de la ciutat que estan competint, perquè disposen de millors condicions de progressar i aconseguir les seues metes», conclou el regidor.

Han aconseguit les ajudes: Adrián Sanchis Ferrando de Judo 1136,53 euros, Sonia Pla Ruiz de patinatge artístic, 1089,41 euros, Carlos Galera Cantó, BMX, 1085,32 euros, Gaizka Porras Ferreiro, Judo, 1050,33 euros, Andrea Silva Pascual patinatge artístic, 1020,37 euros, Nicolas Parres Lluch, BMX, 892,88 euros, Ovidi Albert Espí, atletisme, 880,24 euros, Marta Tomás Blanes, gimnàstica artística, 793,53 euros, Sergi Valero Cantó, BMX, 784,33 euros, Malena Matarredona Jorda , gimnàstica artística, 708,73 euros i Inés Padilla Esteve, gimnàstica artística 550,64 euros.

Tal com arrepleguen les bases, els beneficiaris podien rebre un mínim de 500 euros i un màxim de 2.000, segons la classificació d’acord amb la puntuació obtinguda pels aspirants que hagen superat el mínim exigit i fins a esgotar el crèdit destinat.

Per a l’obtenció d’aquestes ajudes principalment es tenen en compte els criteris esportius, comptant la participació i els resultats en competicions, autonòmiques, nacionals i internacionals. També es considera el ser esportista d’elit reconegut per la Generalitat Valenciana. Finalment, també es valoren factors econòmics, com la renda i els estudis.

Tota la informació relativa a la convocatòria, tramitació i imprés oficial de la Regidoria que calia omplir per a poder optar a les ajudes, va ser enviada als clubs, i també estava disponible en la web del Centre d’Esports.