L’Ajuntament d’Alcoi està a punt d’acabar la intervenció per fer accessibles totes les voreres des de Cervantes al pont de la Petxina seguint el recorregut de l’Avinguda «La Alameda». Amb aquesta intervenció, el pas, tant per als alcoians amb diversitat funcional com per als alcoians en general, gent gran o famílies amb carret de bebè, serà molt més còmode.

Els passos s’han fet amb rajols de color roig i acaben en una paret per a facilitar el trànsit amb les persones amb visió reduïda, i estan construïts en rampa i amb material que no esllavisse, complint totes les normes d’accessibilitat. Jordi Martínez, regidor d’obres, explica: «Seguim treballant per a tindre una ciutat feta i pensada per a les persones. Que caminar per Alcoi siga fàcil, còmode i agradable en un recorregut com el que va de Cervantes al pont de la Petxina és una gran notícia i un avanç del que gaudeixen tots els alcoians ja que és l’itinerari més transitat de tot Alcoi».

En total, el cost de l’actuació ascendeix a prop de 40.000 euros i els treballs està realitzant-los l’empresa Asfaltos i Construcciones Aitana. «Amb l’aprovació del Primer Pla d’Accessibilitat de tota la Comunitat Valenciana, Alcoi s’ha convertit en ciutat referent en aquest àmbit. Hem fet en dos anys més actuacions per l’accessibilitat que en tota la nostra història. Evidentment, les voreres de l’Alameda o les del carrer Santa Rosa on també s’ha actuat són un pas important per la repercussió que té en el conjunt de la població» remarca Martínez.

Cal recordar, que des del Consistori s’han realitzar altres mesures en pro de l’accessibilitat en la ciutat, com l’ampliació de voreres de diferents carrers, les obres d’accessibilitat a l’avinguda de Santa Rosa, actuant també als passos de vianants a través del Pla d’Acció Comercial; l’adaptació de la Tourist Info per a fomentar el turisme accessible o iniciatives que van a posar-se en marxa com els nous semàfors per a invidents, la versió «accessible» de la web municipal o les obres al carrer Sant Jaume entre d’altres.